De kracht van de liefde – Augustinus

In deze eerste uitzending van het programma Mystieke Lectuur zal priester Paul Vanderstuyft spreken over de kracht van de Liefde volgens de H. Augustinus van Hippo.

Tijdens deze momenten neemt priester Paul in het bijzonder tijd om sterke teksten van onze rijke christelijke traditie te lezen. Deze teksten handelen heel speciaal over het innerlijk leven, een leven in verbondenheid met God. Ze handelen m.a.w. over ons geestelijk of spiritueel leven

Sint-Augustinus schreef in zijn beroemde “Belijdenissen” (boek X, XXVII,38): “Laat heb ik hou liefgehad, o schoonheid, zo oud en zo nieuw, laat heb ik jou liefgehad. Je was binnen en ik was buiten; en daar zocht ik je, en ik rende, wanstaltig als ik was, op de schone dingen af die door jou gemaakt zijn. Je was bij mij, maar ik niet bij jou. Ik werd ver van je gehouden door dingen die niet hadden bestaan als ze niet in jou hadden bestaan.””Jij was binnen en ik was buiten, en daar zocht ik je… Je was bij mij, maar ik niet bij jou.”

Hoe waar is dat niet voor elke mens. Hoeveel meer kans bestaat er niet voor ons, om (met alle mogelijkheden en middelen die wij ter onzer beschikking hebben) met alle schone dingen die God gemaakt heeft, onszelf te verliezen en voorbij te rennen aan onszelf, en daardoor ook aan Hem die dit alles heeft gemaakt.

De volledigetekst van de uitzending kan u vinden op : vzw.jan-van-ruusbroec.4god.be

Radio Maria Podcast
De kracht van de liefde - Augustinus
Loading
/

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Martens Annemarie

  Het is zo mooi,wijs,diepzinnig en verrijkend om meermaals te beluisteren,het brengt ons dichter bij de Heer,door zijn innige onmetelijke Liefde dat we mogen leren te begrijpen.bedankt Pr Paul groetjes Mietje

 2. Danckaet

  Bedankt Radio Maria! Jullie zijn nog bij de weinigen die onze zielen weten te voeden met essentiële voeding.

 3. Gerda

  Prachtig! Het is werkelijk zo, stilaan groei ik verder door de Liefde Gods in het geloof, in de liefde, in de vergeving, alles op zijn tijd. Zo wonderlijk!
  K heb deze aflevering al 2x beluisterd, Dank u

 4. Gerda

  Prachtig! Het is werkelijk zo, stilaan groei ik verder door de Liefde Gods in het geloof, in de liefde, in de vergeving, alles op zijn tijd. Zo wonderlijk!

Een reactie achterlaten