MissioNews: Over het startevenement voor de missiemaand en het project in Kameroen!

Welkom bij ‘MissioNews’. Elke week houden we u in dit programma op de hoogte van wat er in de missiemaand te gebeuren staat.

Vorige week hielden we ons startevenement voor de missiemaand in Centrum Eenheid, in Rotselaar-Wezemaal. Monseigneur Koen Vanhoutte, bisschop-referent voor Missio, kon zelf niet aanwezig zijn, maar hij hield eraan om iedereen welkom te heten via een videoboodschap. We laten u vandaag zijn welkomstwoord graag nog eens horen.

We nodigen u ook uit om kennis te maken met onze broeders en zusters uit Kameroen. Ze laten in drie projecten zien hoe ze zich vanuit hun geloof het lot van mensen aan de rand van de maatschappij aantrekken. Ze nodigen ons uit om hen daarin te steunen. De volgende weken zullen we telkens een project van dichterbij bekijken. Vandaag geven we een kort overzicht.

  • Ten eerste is er een project van de bisschop van het bisdom Bafia. Hij wil straatkinderen graag een thuis aanbieden. Alle papierwerk voor het nieuwe tehuis is klaar, er is zelfs al een gebouw voor gevonden, maar dat gebouw moet dringend gerenoveerd worden.
  • Ten tweede is er het schrijnende probleem van de tienermoeders, vooral in de Engelstalige provincies. Door het gewapende conflict worden vele tienermeisjes zwanger. De Kerk zorgt ervoor dat ze worden opgevangen. Er is geld nodig om deze tienermoeders medisch op te volgen en hen te helpen om voor hun kind te zorgen.
  • Tenslotte zijn de meeste seminaries en klein-seminaries in Kameroen niet in staat om zonder financiële hulp hun studenten een opleiding aan te bieden die ze verdienen.

Op zondag 22 oktober — op missiezondag — gaat de opbrengst van de omhaling in de kerken in heel België naar deze en andere projecten in Kameroen.

We luisteren ook naar de homilie van donderdagochtend. Priester Théogène Havugimana is directeur van Missio en gaat elke donderdagmorgen van de missiemaand voor in de eucharistieviering op Radio Maria

Radio Maria Podcast
MissioNews: Over het startevenement voor de missiemaand en het project in Kameroen!
Loading
/

Een reactie achterlaten