Wat verwachten we tijdens deze Mariathon?

Zoals ieder jaar houdt Radio Maria in november haar Mariathon. We vragen dan aan de luisteraars om extra financiƫle steun voor de radio. Wij hopen dit jaar 90.000 euro te verzamelen, nl. 45.000 euro voor Radio Maria in Vlaanderen, 45.000 euro voor de opstart van Radio Maria in Walloniƫ. Steun Radio Maria om te groeien in Vlaanderen en te starten in Walloniƫ!

Na de succesvolle Mariathon van vorig jaar en mede door een bijzondere gift kon begin dit jaar de gehele technische installatie van de studioā€™s in Leuven vernieuwd worden. Een noodzakelijke ingreep, maar met een hoge kostprijs, 62.000 euro. Deze investering was zonder uw milde steun niet mogelijk geweest. Wat zijn de prioriteiten voor dit jaar?

Radio Maria met een studio in elk bisdom: grotere lokale verankering, mƩƩr luisteraars!
Radio Maria wil in Vlaanderen graag in elk bisdom aanwezig zijn met een lokale studio. Met deze grotere lokale verankering willen we op korte termijn het aantal luisteraars opkrikken. Op termijn zou er dan op de radio meer ruimte zijn voor lokaal nieuws vanuit alle bisdommen. Daarmee zal Radio Maria, meer dan voorheen, een steun kunnen zijn voor de gelovigen in alle bisdommen. Om dit project te realiseren is er nood aan Ć©Ć©n bijkomende voltijdse medewerker. Die zal in eerste instantie dit project, zowel organisatorisch als redactioneel, gestalte moeten geven. Dit betekent een extra kost voor Radio Maria van 55.000 euro per jaar. De inrichting van de drie nieuwe lokale studioā€™s (bisdom Antwerpen, Gent en Hasselt) is berekend op 72.000 euro. Deze investering wordt gespreid over drie jaar.

Voor deze belangrijke uitbreiding van het team medewerkers en voor de inrichting van de drie lokale studioā€™s vragen we nu de financiĆ«le steun van de luisteraars. Doet u mee?

Radio Maria Vlaanderen steunt opstart ā€œRadio Maria WalloniĆ«ā€
Zoals elk jaar ondersteunt Radio Maria tijdens de Mariathon ƩƩn project van de Wereld Familie. Dit jaar is ƩƩn van de voorgestelde projecten de opstart van Radio Maria in Walloniƫ en dat project voor onze landgenoten willen we natuurlijk graag mee helpen realiseren. De helft van de opbrengst van deze Mariathon zal voorbehouden worden voor het opstarten van Radio Maria in Walloniƫ.

Het bestuur dankt allen die financieel steunen: zonder uw giften kan het niet!
Het Bestuur van de vzw Radio Maria kwam op 6 oktober bijeen en kon vaststellen hoe gul onze luisteraars zijn en dit ondanks de moeilijke tijden die we meemaken. Het bestuur wil dan ook de luisteraars van harte bedanken voor hun vrijgevigheid. Radio Maria is immers niet mogelijk zonder de financiĆ«le steun van de luisteraars. Het gaat dikwijls over kleine giften, maar al deze kleine bedragen maken iedere maand opnieuw Ć©Ć©n groot bedrag dat ons toelaat om ā€˜break-evenā€™ te draaien. Dat is het wonder van Radio Maria, de enige radiozender die groeit en bloeit zonder inkomsten uit publiciteit. Het bestuur is ook heel dankbaar voor de drie uitzonderlijke giften die we de afgelopen maanden mochten ontvangen. Ook die grote giften zijn noodzakelijk. Daar waar de gewone giften gebruikt worden voor de dagelijkse werking, maken de grote giften het mogelijk om te investeren en te groeien.

Maak het ons mogelijk om nabij te kunnen zijn; steun Radio Maria tijdens deze Mariathon
Radio Maria wil nu meer dan ooit haar luisteraars zeer nabij zijn. Velen dreigen in deze corona-tijden te vereenzamen, ziek, depressief of levensmoe te worden. Meer dan ooit willen we de vreugde van het Evangelie bij zoveel mogelijk mensen brengen. We voelen aan dat het aantal luisteraars aan het groeien is. We voelen ook de nood aan bij steeds meer mensen naar een hoopvolle, zinvolle boodschap. Die brengen we! En samen vormen we een familie en zorgen we voor meer verbondenheid tussen mensen. In de maand november zal Radio Maria een brief versturen naar alle woonzorgcentra van Vlaanderen. Ze beleven moeilijke tijden en we willen ze nabij zijn. Er zullen DAB-radioā€™s ter beschikking gesteld worden van de rusthuizen die ze aanvragen, met de bedoeling eenzame, zieke en levensmoeĆ« bewoners tot steun te zijn.

Luister dus zeker op 19 en 20 november naar Radio Maria en doe mee met de Mariathon. De 40 uren live radio starten op donderdag om 6.30u en duren tot vrijdag om 22.30u. Steun Radio Maria om te groeien in Vlaanderen en te starten in Walloniƫ.