Ovenschotel met kabeljauw en amandelappeltaart

In deze tweede uitzending van Koken met Hildegard leert Sylvia Brunet ons een ovenschotel met kabeljauw, venkel en courgette bereiden en een appeltaart volgens de voedingsleer van Hildegard.

KABELJAUW MET VENKEL EN COURGETTE

500 g kabeljauw
2 venkelknollen
2 grote courgettes (of 4 kleine)
1 citroen
verse of gedroogde salie
steenzout – witte peper
boter – room

Bak de kabeljauw in 50 g boter.
Snij de venkelknollen in kleine blokjes.
Schil de courgettes en verwijder de zaadlijsten.
Snij de courgettes in kleine blokjes.
Kook de venkel en de courgettes tot ze gaar zijn.
Leg de gebakken kabeljauw in een braadslee.
Kruid met peper en zout en twee mespuntjes fijngesnipperde salie.
Bedek met de gekookte venkel en courgettes.
Overgiet het geheel met room tot alles helemaal bedekt is.
Bak 30 minuten in de oven op 180°C.

AMANDELAPPELTAART

Deeg maken van :
150 g fijne witte speltbloem 75 g boter – 25 g rietsuiker – 1 ei

Deegbal even in de koelkast leggen
Oven voorverwarmen op 200°C

Vulling maken van :
25 g witte amandelpuree – 2 eieren
25 g amandelpoeder – 25 g rietsuiker – 25 g gesmolten boter

Deegbal uitrollen tot ronde cirkel
De bodem van een springvorm van 26 cm bedekken met het deeg.
Het deeg bedekken met 50 g speltgriesmeel.
De vulling erover uitspreiden.
Versieren met fijne appelschijfjes.
30 à 40 minuten laten bakken in het midden van de oven op 200°C.
Ontvormen en laten afkoelen op een taartrooster.

 

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Ovenschotel met kabeljauw en amandelappeltaart
Loading
/

Een reactie achterlaten