Klassiekuur voor kids!

In deze uitzending heten wij speciaal alle kinderen welkom in ons programma met een special for kids.

Laat de kinderen tot mij komen‘ zei Jezus. Wel, laat de kinderen naar Radio Maria luisteren, we willen al die kinderoortjes plezieren.

Meteen danken wij alle componisten die ooit voor kinderen schreven, we speelden al werken zoals o.m.: ‘A young person’s guide to the orchestra’ van Benjamin Britten, ‘Album für Jugend’ van Robert Schumann, ‘Chrildren’s  Corner’ van Claude Debussy, ‘Peter en de Wolf’ van Sergeï Prokofiev, ‘Dierencarnaval’ van Camille Saint-Saëns, naast de vele kinderliedjes die geschreven werden. We danken alle leraars die zich inzetten voor muziekinitiatie en muziekles geven aan jongeren in de academie, pedagogisch werk schrijven, kortom, kinderen in die mooie tuin van de muziek binnenleiden.

Beste kinderen wij beginnen deze uitzending met een Sint Niklaasliedje, een menuet geschreven door W.A.Mozart en u gebracht door het Hemony ensemble en aansluitend nog een ander Liedje, speciaal voor de Sint, want luister maar, er wordt aan de deur geklopt, wie zal dàt zijn. Zing maar lustig mee speciaal voor de verjaardag van Sint Niklaas op 6 december!

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Klassiekuur voor kids!
Loading
/

Een reactie achterlaten