Uiteenlopende muziek

We brengen een keuze van heel uiteenlopende muziek.

Vooreerst komt Ludwig van Beethoven aan de beurt, met zijn bekende pianosonate nr 14 opus 27 nr2 “Mondschein-Sonate”, een driedelig prachtstuk. Daarop volgt van hem “Die Ehre Gottes Aus Der Natur”, een gewijd lied.
De week van de eenheid der christenen volgt dan muzikaal met Orthodoxe liederen, evenals enkele keurige Britse Hymnen, waarin John Henry Newman ook even belicht wordt.
In verband met de Internationale herdenking van de Joodse Holocaust luisteren we naar filmuziek uit Schindler’s List van John Williams.
Voor de bekering van Paulus, komt Felix Mendelssohn ten tonele met zijn oratorium “Paulus” en we sluiten wat lichter af met de Symfonische populaire filmmuziek van Neil Diamond in “Jonathan Livingstone Seagull”. Een gevarieerde uitzending wordt het zeker.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Uiteenlopende muziek
Loading
/

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Katy Kinschots

    Machtig gewoonweg machtig …De muziek grijpt je naar de keel en zindert door gans je lichaam. Ik ben sprakeloos en waarschijnlijk velen met mij van die intense emoties die vooral de holocaust en de muziek oproept. Chapeau vr de keuze !

Een reactie achterlaten