I can only imagine

Tijdens deze aflevering van onze filmprogramma gaan we het hebben over de film ‘I can only imagine‘.

Bart Millard heeft een tamelijk troosteloze jeugd als zijn moeder hem plotseling in de steek laat en zijn vader door een drankverslaving niet echt voor hem kan zorgen. Tijdens een christelijke zomerkamp ontdekt Bart dat er meer is in het leven en het verandert zijn leven voorgoed. Zijn vader moet in eerste instantie niets hebben van de positieve invloed van God op het leven van zijn zoon en diens muzikale ambities. Maar als ook hij de genade van God leert kennen, verandert zijn leven radicaal. Als Bart als leadzanger bij de band MercyMe terechtkomt, ontstaat het lied ‘I can only imagine’. Het blijkt een regelrechte hit en heeft inmiddels miljoenen mensen over de hele wereld bemoedigd. De onbekende oorsprong van het veel gezongen nummer ‘I can only Imagine’ wordt door deze film bekend bij het groot publiek.

Graag geef ik jullie ook enkele weetjes mee over de band MercyMe:

 • I can only imagine werd uitgebracht als doorbraak single van het eerst studio album van MercyMe genaamd ‘almost there’. Het album is nu drie keer platina.
 • In de week dat Bart de laatste cheque van zijn vader kreeg werd ‘I can only Imagine’ de nummer 1 christelijke song in Amerika.  Is nu de best verkochte, meest gespeelde christelijke single aller tijden.
 • Scott Brickell is tot op vandaag nog de manager van de groep.
 • Bart en zijn moeder zijn door de jaren naar elkaar toe gegroeid. Tegenwoordig is zij zijn grootste fan.
 • De groep MercyMe heeft 21 nummers geschreven die op de nummer één zijn terechtgekomen van de hitlijsten.
 • Op 2 februari 2017 had Bart de kans om zijn verhaal te delen met de president van de verenigde staten, de vice president, de leden van het huis en het congres, en ook andere wereldleiders. in Washington. Hij zei het volgende

  I Can Only Imagine, het nummer, is geschreven nadat mijn vader vele jaren geleden aan kanker was overleden. Hij was vrijwel mijn hele leven gewelddadig. Als hij een slechte dag had, moest ik het ontgelden. Er werd kanker bij hem vastgesteld toen ik op de middelbare school zat. Ik zag Jezus hem volledig veranderen. Hij ging van een monster naar een man, die wanhopig en hartstochtelijk van Jezus hield. En dat zette me min of meer op dit oorlogspad voor het Evangelie. Want als het evangelie die gast kan veranderen, kan het evangelie iedereen veranderen, weet je?

Als je slachtoffer bent van familiaal geweld of vragen hebt over geweld en kindermishandeling mag je de gratis hulplijn 1712 bellen.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
I can only imagine
Loading
/

Dit bericht heeft 1 reactie

 1. Ilse De Voegt

  Zo mooi👏👏👏👏

Een reactie achterlaten