The Passion of the Christ

Deze prachtige verfilming van het lijden van Christus kwam in 2004 uit en was een groot succes. Vele werden geraakt en hebben dankzij deze film het geloof ontdekt!

De regisseur van de film, Mel Gibson, verklaarde het volgende:

“Dit is een film over liefde, hoop, vertrouwen en vergeving. Hij (Jezus) is gestorven voor alle mensen, en heeft voor ons allen geleden. Het is tijd dat we terugkeren naar die boodschap. De wereld is gek geworden. We zouden allemaal wat meer liefde, vertrouwen, hoop en vergeving kunnen gebruiken”

Mel Gibson had een typerende rol in de film: het zijn letterlijk zijn handen die Jezus aan het kruis nagelen. Hierover zegt hij:

“Ik was het die Hem kruisigde. Het waren mijn zonden die Hem daar plaatsten”

De acteur die de rol van Jezus op zich nam, Jim Caviezel, heeft veel meegemaakt tijdens de opnames van de film.
Aan het einde van de opnames, terwijl Jim aan het kruis hing, was zijn lichaam letterlijk blauw van de onderkoeling. ‘Geen makeup’ zegt de acteur, ‘ik zag gewoon blauw!’
Zijn schouder ging constant uit de kom en hij kon niet goed ademen. De dokter die hem in de gaten hield, luisterde naar zijn hart met eens stethoscoop en zei op een bepaald moment aan Mel Gibson, de regisseur, dat de situatie kritiek was, dat de acteur kon sterven. En toen dacht Jim:

“Ik moet doordoen. Ik moet dit afwerken, voor Jezus. Ook al sterf ik, dan ga ik naar het huis van mijn Vader. De film kan zoveel mensen tot geloof brengen”

En terwijl ze verder gingen met de opnames, gebeurde er nog iets opmerkelijks: de bliksem sloeg in op het kruis. Jim Caviezel begreep niet wat er gebeurde, hij zag enkel de andere acteurs vreemd kijken en voelde iets raars aan zijn hoofd. Maar hij hoorde geen geluid: het was alsof hij in het hart van een storm was. En de andere acteurs zagen een licht rond het kruis en het haar van Jim dat in brand stond, aan de linker- en rechterkant van zijn hoofd.

Meer over de getuigenis van Jim Caviezel kan u lezen in ons tijdschrift van april 2018. U kan deze terugvinden op onze website bij Porta Fidei.

 

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
The Passion of the Christ
Loading
/

Een reactie achterlaten