In memoriam: Vader Bernard Debeuf

Priester Bernard Debeuf werd geboren op 29 september 1939 in Menen tegen de Franse grens als oudste in een gelovig gezin van 5 kinderen. Na de lagere school bij de broeders Van Dalen ging hij naar het Sint-Aloysiuscollege ook in Menen, vlak bij huis gelegen, waar hij Grieks en Latijn volgde.

Vanaf het vierde middelbaar groeide bij hem het verlangen om priester te worden. Hij trok naar het seminarie in Brugge, en op 14 juli 1964 werd hij in Menen tot priester gewijd door Mgr. De Smedt. Hij mocht beginnen met les geven in enkele scholen. Later werd hij ook benoemd als pastoor in Sint-Andries bij Brugge. Hij ondernam een reis naar Medjugorje en volgde daarna een innerlijke roepstem om een gemeenschap te stichten. De toenmalige bisschop gaf zijn zegen over dit project, en zo volgde in 1990 het begin van een nieuwe gemeenschap in Vlaanderen, de gemeenschap ‘Moeder van Vrede’.

Vader Bernard stierf op 13 oktober 2022 te Medjugorje.


Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
In memoriam: Vader Bernard Debeuf
Loading
/

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Marleen ( leen )

    innige deelneming Bedankt voor al uw hulp en kracht .mijn gedachten zijn vanavond bij u.ik zal mee bidden met een witte kaars van bij mij thuis.
    Marleen dumon uit rumbeke

Een reactie achterlaten