Op bezoek bij Rita en Etienne in Residentie Leon

Rita en Etienne wonen op een gelijkvloers appartement van ‘Residentie Leon’, een residentie met 38 assistentiewoningen die beheerd worden door Zorgbedrijf Vlaanderen. Het project Leon ligt in het centrum van Zottegem, aan de achterzijde van het station, op wandelafstand van het winkelcentrum en op 500 meter van de Markt. Radio Maria was bij hen op bezoek voor deze uitzending van ‘Het zorgportret’.

Vier jaar geleden heeft Etienne een herseninfarct gehad waarvan hij wonderwel is hersteld. De revalidatie heeft twee jaar geduurd. Een blijvend gevolg is dat Etienne met veel moeite ziet. De beslissing om naar de assistentiewoning te verhuizen werd genomen tijdens de revalidatieperiode.

Voor deze uitzending hadden we ook telefonisch contact met mevrouw Micheline Bastiaans. Zij is regionaal verantwoordelijke van het Zorgbedrijf Vlaanderen. Zij zal ons in een eerste deel van dit programma de werking van Zorgbedrijf Vlaanderen toelichten. Het lokaal aanspreekpunt van Zorgbedrijf Vlaanderen voor de bewoners van de assistentiewoningen van Residentie Leon is de woonassistente Charlotte Uytterhaegen. Ook met haar hadden we een gesprek.

Radio Maria Podcast
Op bezoek bij Rita en Etienne in Residentie Leon
Loading
/

Een reactie achterlaten