Eerste kennismaking met priester Poppe

Het leven van de zalige priester Poppe was een vuurtoorts met een enorme uitstraling naar de Kerk in Vlaanderen aan het begin van de vorige  eeuw. Wie was deze jonge priester en wie of wat lag aan de basis van zijn bekendheid, ook ver buiten onze landsgrenzen? Hoe sterk klinkt zijn getuigenis nu, 100 jaar later?

In deze eerste reeks van Hagiografische Lectuur doet Martine d’Hollander u kennismaken met zijn boeiende, innerlijke wereld vol mysterie, licht en overgave. We zien een intelligente jonge man die zijn schouders zet onder een wankelende Kerk. We leren hem kennen als een voorvechter voor Christus, iemand die Hem alles heeft gegeven, tot zijn leven toe. Een pakkend levensverhaal om stil van te worden.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Eerste kennismaking met priester Poppe
Loading
/

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Van Mol Joseph.

  Priester Poppe geeft me moet om door te gaan met vasten.Ik zeg nee tegen een middelmatig leven.Priester Poppe zal me daar in steunen en een voorbeeld zijn.

 2. Alain Scheire

  Proficiat met deze uitzending. Inspirerend gebracht en zeer mooi opgebouwd. En met heel veel respect voor priester Poppe.
  Bedankt Martine en moge het ons allemaal inspireren!

 3. Karolien Goethals

  In een heldere, rijke taal en met kennis van zaken schetst Martine D’Hollander ons een boeiend beeld over het leven, de idealen en de verwezenlijkingen van priester Poppe. Haar eerste getuigenis over de heilige uit Moerzeke nodigt zeker uit tot het beluisteren van de volgende catecheses!

 4. Ilse De Voegt

  Wat bracht deze uitzending al helderheid … wegwijzertjes… bij het zoeken nr de Weg… de Ware, het Schone en het Goede.
  Goed hanteerbaar in het dagelijkse leven.
  Blij het te hebben mogen beluisteren… kijk uit naar wat komen gaat.
  Martine D’hollander alvast bedankt.

 5. Diane De Belie De Niel

  Proficiat en dank aan Martine D’hollander voor de inspirerende uitzending, het smaakt naar meer !

Een reactie achterlaten