Zuster Elisabeth vertelt ons over hoe ze de hulp hebben ervaren van de Heilige Jozef en Julie van Parcum vertelt ons over Sint-Antoniusvieringen

Vandaag getuigt zuster Elisabeth over de plaats van de Heilige Jozef in het klooster van de zusters Clarissen te Sint-Truiden. Ze vertelt ons ook over het gebed tot de Heilige Jozef voor het goed verloop van de werken bij hen.

In onze Franciscaanse Orde is Sint Jozef opvallend veel aanwezig. Meerdere kloosters en gemeenschappen staan onder Zijn bescherming, dragen zijn naam en vereren Hem. Ook in onze gemeenschap leeft een grote verering voor Sint-Jozef. In onze “Gedenkschriften“ lezen we hoe deze verering ontstond en groeide. Reeds de eerste jaren van de stichting en bij het bouwen van ons klooster gingen de zusters de hulp van Sint-Jozef inroepen en mochten ze die ook ervaren.

Tot op onze dagen nemen we hem bij de hand of doen we vertrouwvol beroep op  Zijn hulp, vooral ook nu weer, bij onze huidige bouwperikelen. En de verering van Sint-Jozef wordt tot op heden, in onze gemeenschap verder gezet. Zijn feestdag vieren we met grote luister. 19 maart is voor ons een dag van vreugde en dank.

(…)

Dankbaar zijn we om het voorbeeld van Sint-Jozef, om zijn stille toewijding, zijn groot geloof, zijn vertrouwen op de Heer, en om zijn tastbare hulp die we soms mogen ondervinden.

In onze tuin staat vanaf het begin van de stichting een kapelletje aan de Heilige Jozef toegewijd. Het zal bij het bouwen van ons nieuw kloostertje ook een bevoorrechte plaats krijgen.
Zo mogen en blijven we vertrouwvol tot hem gaan in vreugde, zorg en pijn hopend dat Hij ons steeds sterkt door zijn voorspraak bij de heer.

Zusters Clarissen, Sint-Truiden, monasterium Sint-Jozef

Lees meer over de zusters Clarissen op hun website!

We gaan ook in gesprek met Julie Aerts van Parcum. Ze vertelt ons meer over de Sint-Antoniusvieringen, en in het bijzonder over een ontmoetingsdag van Sint-Antoniusvieringen op zaterdag 23 maart in Edegem!

We lezen op hun website:

Op 17 januari 2023, niet toevallig de naamdag van de Heilige Antonius, luidde finaal het goede nieuws: de Vlaamse minister van Cultuur plaatst de Sint-Antoniusvieringen op de Inventaris Vlaanderen van het Immaterieel Cultureel Erfgoed. De heilige Antonius wordt jaarlijks nog op verschillende plaatsen in Vlaanderen gevierd. Die eeuwenoude traditie behoort vanaf nu officieel tot ons immaterieel erfgoed.

(…)

Na de succesvolle eerste editie van de ontmoetingsdag voor Sint-Antoniusvieringen, organiseren we een tweede ontmoetingsdag op zaterdag 23 maart 2024 in Edegem. Ben jij betrokken bij een Sint-Antoniusviering? Benieuwd hoe andere Sint-Antoniusvieringen aan een toekomst voor hun viering werken? Op zoek naar inspiratie en praktische tips? Dan is deze ontmoetingsdag iets voor jou!

Sint-Antoniusviering in Edegem ©Parcum

 

We hebben ook vandaag een Bijbelvers getrokken:

Ik ben gekomen, opdat zij leven zouden bezitten, en wel in overvloed.

– Joh 10, 10

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Zuster Elisabeth vertelt ons over hoe ze de hulp hebben ervaren van de Heilige Jozef en Julie van Parcum vertelt ons over Sint-Antoniusvieringen
Loading
/

Een reactie achterlaten