‘Vrede is onze gift’: priester Karlo vertelt over de Mariathon

We gaan het vandaag hebben over onze Mariathon! De Mariathon voor de noden van Radio Maria in ons land start op donderdag 23 november 2023 om 6u30 en duurt tot vrijdag 24 november 2023, 22u30. Priester Karlo vertelt ons meer over het doel!

Natuurlijk zal er gedurende onze Mariathon naast 40uur live radio maken ook 40uur lang Aanbidding zijn in onze kapel. Iedereen welkom! Gelieve indien mogelijk te laten weten wanneer u graag langskomt om te bidden, zo kunnen we 40uur gebedspermanentie verzekeren.
Kan u niet tot bij ons komen? Schrijf u zeker in voor de grote gebedsketting van thuis uit! Ondersteun de Mariathon door uw gebed die naast uw gift ook zo noodzakelijk is.

We luisteren bij de start van de uitzending naar de woorden van Paus Franciscus na het bidden van Angelus op zondag 5 november 2023. We bidden ook special voor vrede.

Ik blijf nadenken over de ernstige situatie in Palestina en in Israël, waar vele, vele mensen het leven hebben gelaten. In Gods naam smeek ik u om te stoppen: stop met het gebruik van wapens! Ik hoop dat er wegen worden gezocht om een escalatie van het conflict absoluut te vermijden, zodat de gewonden kunnen worden gered en er hulp kan komen voor de bevolking van Gaza, waar de humanitaire situatie zeer ernstig is. Mogen de gijzelaars onmiddellijk worden bevrijd. Er zijn ook veel kinderen onder hen – mogen zij terugkeren naar hun families! Ja, laten we aan de kinderen denken, aan alle kinderen die getroffen worden door deze oorlog, maar ook in Oekraïne en door andere conflicten: zo wordt hun toekomst om zeep geholpen. Laten we bidden dat er kracht komt om te zeggen: “genoeg”.

– Paus Franciscus na het Angelusgebed op zondag 5 november 2023

Ook vandaag krijgen we een Bijbelvers:

Laat van U mijn beoordeling uitgaan, uw oog ziet wat onkreukbaar is.
– Ps 17, 2

Radio Maria Podcast
'Vrede is onze gift': priester Karlo vertelt over de Mariathon
Loading
/

Een reactie achterlaten