Over de H. Willibrodus, de jonge Vivian Ogu uit Nigeria en de opening van een Heilige Deur in Bahrein

Video afspelen

Foto: Vivian Ogu
Video: Over de heilige Arethas en gezellen

Vandaag hebben we het over de heilige van vandaag: H. Willibrodus! Willibrordus was een Angelsaksische monnik die met elf gezellen zijn vaderland verliet om als missionaris in onze streken het evangelie te verkondigen. Hij werd in 695 bisschop gewijd door paus Sergius I en vestigde zich te Utrecht. Hij werkte bijna vijftig jaren onder de heidenen en stierfin de abdij van Echternach op 7 november 739. De heilige Willibrord wordt geëerd als de apostel van Nederland en werd in 1939 ook uitgeroepen tot patroon van de Utrechtse kerkprovincie.

Ook ontdekken we wie Vivian Ogu was (zie foto bovenaan). Ze was een Nigeriaans meisje dat in 2009 werd ontvoerd. Ze zou tot martelares kunnen worden uitgeroepen!

We staan ook stil bij het jubileumjaar van de Arabische Martelaren, in het bijzonder bij de opening van de Heilige Deur in Bahrein. Terwijl de Kerk op het Arabisch Schiereiland haar Heilig Jaar begint voor de 1500ste verjaardag van de Arabische Martelaren (523-2023), werd een van de twee Heilige Deuren geopend tijdens de Mis in de Kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw van Arabië in Awali, Bahrein. Bisschop Aldo Berardi, de Apostolisch Vicaris van Noord-Arabië, ging voor in het ritueel om de Heilige Deur te openen en droeg de Mis op. De gelovigen van het Apostolisch Vicariaat van Zuid-Arabië vieren de opening van hun eigen Heilige Deur op 9 november, nu donderdag dus, om 18.00 uur plaatselijke tijd. Bisschop Paolo Martinelli, de Apostolisch Vicaris van Zuid-Arabië, zal voorgaan in de mis en de Heilige Deur openen in de St. Joseph’s Cathedral in Abu Dhabi, in de Verenigde Arabische Emiraten.

De paus heeft een volle aflaat verleend aan alle gelovigen die een bedevaart ondernemen en een van de twee Heilige Deuren binnengaan vóór het einde van het Jubeljaar op 23 oktober 2024.

 

En natuurlijk hebben we nog een Bijbelvers voor vandaag:

Zoekt Mij en gij zult leven.

– Am 5, 4

Radio Maria Podcast
Over de H. Willibrodus, de jonge Vivian Ogu uit Nigeria en de opening van een Heilige Deur in Bahrein
Loading
/

Een reactie achterlaten