Venite Adoremus: aanbiddingsfestival in ons land!

Video afspelen

Het Festival “Venite Adoremus” houdt 11 doorlopende dagen en nachten van aanbidding in georganiseerd op verschillende plaatsen. De deelnemers zijn parochies alsook religieuze gemeenschappen en zelfs rusthuizen. Elke plaats schrijft zich idealiter voor een dag of een hele nacht in, maar het kan ook voor een kortere tijd. Dit jaar vindt het plaats van 16 tot en met 26 november! We bellen met Claudine, verantwoordelijke voor Venite Adoremus in Antwerpen. Ze vertelt ons over het initiatief, over het belang van aanbidding, wat we kunnen doen tijdens aanbidding en ze vertelt ons ook hoe belangrijk het voor haar is om regelmatig naar de aanbidding te gaan.

Ook Radio Maria doet hier aan mee. De aanbidding start om 06u30 op donderdag 23 november en gaat doorlopend door tot vrijdag 24 november om 22u30. Komt allen!

Bekijk hier waar u naar de aanbidding kan gaan.

Ter gelegenheid van het “Venite Adoremus” festival sluit ik me aan bij allen die samenkomen om de Heer in het Heilig Sacrament te aanbidden.

Het was aan de vooravond van Zijn passie dat de Heer de Eucharistie instelde. Het is hét teken bij uitstek. Het Allerheiligste Sacrament betekent Zijn aanwezigheid onder ons.
Elke keer dat we de Eucharistie vieren, verkondigen we de dood en de verrijzenis van de Heer.

Kom tot Hem, luister naar Zijn Woord en open uw harten voor Hem in een geest van aanbidding.

De Heer zij met u!

– Kardinaal De Kesel

We gaan het ook kort hebben over Thanksgiving. Dit jaar valt het op 23 november, nu donderdag. Thanksgiving 2023 is een geliefde Amerikaanse feestdag die families en vrienden samenbrengt om dankbaarheid te uiten, een feestelijke maaltijd te delen en na te denken over de zegeningen van het afgelopen jaar. Het is een tijd om dank te zeggen voor de overvloed in ons leven en om de geest van saamhorigheid te vieren. Het vieren van Thanksgiving is een aloude traditie in Amerika waarbij dankbaarheid en delen centraal staan.

Ook vandaag krijgen we een Bijbelvers:

Laat de kinderen tot bij Mij komen en houdt ze niet tegen.

– Mc 10, 14

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Venite Adoremus: aanbiddingsfestival in ons land!
Loading
/

Een reactie achterlaten