Priester Eduard Janssens vertelt over het Poppejaar 2024 en vandaag vieren we de heilige Johannes van het Kruis

Deze ochtend gaan we in gesprek met priester Eduard Janssens, rector van het heiligdom van priester Poppe. Hij vertelt ons meer over het Poppejaar 2024 dat nu zondag 17 december van start gaat!

Wil u graag meer informatie? Wenst u deel te nemen aan de conferenties? Neem zeker een kijkje op deze website voor alle informatie!

Vandaag vieren we het feest van de heilige Johannes van het Kruis. We overlopen kort zijn leven. Ook staan we stil, samen met enkele woorden van Paus Benedictus XVI, bij de vraag of Johannes van het Kruis voor iedereen een voorbeeld is om na te volgen.

Paus Benedictus XVI legt uit dat een sleutelelement van Johannes’ heiligheid een “openheid” voor God is, een deugd die we allemaal kunnen navolgen:

En heiligheid is geen heel moeilijke handeling van ons, maar betekent precies deze “openheid”: de ramen van onze ziel openen om Gods licht binnen te laten, zonder God te vergeten, want juist in het zich openstellen voor zijn licht vindt men kracht, vindt men de vreugde van de verlosten.

Hoewel we in ons eigen leven misschien niet dezelfde hoogten zullen bereiken als Johannes van het Kruis, kunnen we zeker delen in dezelfde worstelingen die hij had en leren van zijn voorbeeld van openheid voor de liefde van God.

En natuurlijk hebben we ook voor vandaag een Bijbelvers getrokken:

Bidt, dat gij niet op de bekoring ingaat.

– Lc 22, 46

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Priester Eduard Janssens vertelt over het Poppejaar 2024 en vandaag vieren we de heilige Johannes van het Kruis
Loading
/

Een reactie achterlaten