Gelukkige verjaardag aan Paus Franciscus! Over een nieuwe zalige in de Kerk: Edoardo Pironio en over een miraculeuze tornadobaby

© Sydney Moore

Paus Franciscus is op zondag 17 december 87 jaar geworden. Zoals hij vaak doet in de aanloop naar Kerstmis, bracht de paus een paar momenten door met kinderen en gezinnen die worden geholpen door de Santa Marta Dispensary, die hem een verjaardagstaart overhandigden en ‘Happy Birthday’ zongen.

©VaticanNews

Vorige week raasde een tornado door de stad Clarksville, Tennessee, waarbij zes mensen omkwamen en tientallen gewond raakten. In zijn kielzog bleef een kleine baby achter in de meest onwaarschijnlijke omstandigheden.

Ik dacht dat hij dood was. Ik was er vrij zeker van dat hij dood was en dat we hem niet zouden vinden. Maar hij is hier, en dat is door de genade van God.

– Sandy Moore, moeder van de baby

Ook de tante vertelt het volgende:

Bij de 4 maanden oude baby moest zijn oor gelijmd worden vanwege een snee. Er is ons verteld dat het leek alsof hij voorzichtig in de boom was geplaatst. Alsof een engel hem veilig naar die plek leidde.

– Tante van de baby

Een mooi verhaal! Bovenaan dit artikel kan u een foto van de flinke jonge bekijken!

 

Gisteren werd in het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Luján in Argentinië kardinaal Eduardo Pironio zalig verklaard, een nederige en ijverige pastor, een getuige van hoop, verdediger van de armen. Hij werkte samen met Johannes Paulus II in de promotie van leken en de Wereld Jongeren Dag. Moge zijn voorbeeld ons helpen een Kerk te zijn die uitgaat, die iedereen begeleidt op zijn weg, vooral de zwaksten. Een applaus voor de nieuwe Zalige!

– Paus Franciscus na het Angelus op zondag 17 december 2023.

 

We staan vandaag ook stil bij de O Antifonen! In de laatste dagen voor de viering van Kerstmis (17-23 december) raadt de Kerk het aan om de O Antifonen te reciteren of te zingen. Deze verzen bevatten elk een titel van Jezus uit de profetie van het Oude Testament. Traditioneel worden deze antifonen gereciteerd of gezongen tijdens de Vespers (Avondgebed). De antifoon staat direct voor het bidden van het Magnificat.

Dom Prosper Guéranger legt in zijn Liturgisch Jaar uit waarom deze antifonen in de context van de Vespers staan:

Het canonieke Uur van de Vespers is gekozen als het meest geschikte moment voor deze plechtige smeekbede aan onze Verlosser, want zoals de Kerk in een van haar hymnen zingt, was het in de Avond van de wereld (vergente mundi vespere) dat de Messias onder ons kwam. Deze antifonen worden gezongen bij het Magnificat om ons te laten zien dat de Verlosser die we verwachten tot ons zal komen door Maria.

Wenst u meer te leren over de O Antifonen? U kan de verschillende catechese hierover deze week volgende bij Radio Maria! Meer informatie kan u hier verkrijgen.

En natuurlijk hebben we voor vandaag een Bijbelvers:Wees sterk en moedig en laat u door geen vrees verlammen, want de Heer uw God is met u, waar gij ook gaat.

– Joz 1, 9

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Gelukkige verjaardag aan Paus Franciscus! Over een nieuwe zalige in de Kerk: Edoardo Pironio en over een miraculeuze tornadobaby
Loading
/

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Jean D´Haenens

    gelukkige verjaardag aan paus franciscus en nog vele jaren in goede gezondheid !

Een reactie achterlaten