Over de Virga Jesse feesten in Hasselt, de welgezinde dagen in Gistel en een mooie getuigenis

Vandaag gaan we in gesprek met de deken van Hasselt, priester Ali Cornelissis. Hij vertelt ons meer over de Virga Jesse feesten in Hasselt!

340 jaar oud en springlevend. De Zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten vinden dit jaar al voor de 47ste keer plaats, deze keer van 11 tot 25 augustus 2024. Het hoogtepunt is de ommegang die op 15, 18 en 24 augustus door de versierde straten van Hasselt trekt. Acht groepen en ruim 1.500 deelnemers stappen mee. Met tekst, zang en dans tonen ze hoe het levensverhaal van Maria ook vandaag kan inspireren. Verwacht je aan een bijzonder schouwspel: mooi, ontroerend, maar vooral ook hartverwarmend. Centraal in de ommegang staat de Virga Jesse, zoals Maria in Hasselt genoemd wordt. Wat de ommegang uniek maakt, is dat hij eigentijds is. Hij is inhoudelijk en vormelijk afgestemd op wat er op dat moment leeft. Ieder zevende jaar wordt hij dus volledig vernieuwd.

© virgajessefeesten.be

 

Ook bellen we met zuster Greta van de gemeenschap Moeder van Vrede in Gistel. Ze organiseren ook deze zomer Welgezinde dagen! Meer informatie kan je terugvinden op de website van de gemeenschap.

Vorige week vrijdag kon u in het programma de Kerk leeft luisteren naar een eerste deel van de getuigenis van frere Jean-Baudouin. Geboren en school gelopen in Brugge kwam hij God in zijn tienerjaren op het spoor. Vandaag leeft hij als monnik in het Mar Yakub klooster in de Syrische woestijn. Nu vrijdag 28 juni om 16u (met herhaling maandag 1 juli om 20u15) kan u luisteren naar het tweede deel van deze mooie getuigenis!

De Bijbelvers voor vandaag:

Leid mij door uw gerechtigheid, Heer.
– Ps 5, 9

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Over de Virga Jesse feesten in Hasselt, de welgezinde dagen in Gistel en een mooie getuigenis
Loading
/

Een reactie achterlaten