Missiecongres2024: in gesprek met Mgr. Koen Vanhoutte, een luisteraar van Radio Maria, Mary’s Meals, frater Killian van Het Werk en de organisatie Lazare!

Radio Maria was dankzij enkele medewerkers en vrijwilligers gans het weekend aanwezig op het Missiecongres in Brussel tijdens het weekend van 15-16-17 maart 2024! We hadden een mooie stand op de school in de buurt van de basiliek van Koekelberg, waar vele organisaties en verenigingen ook aanwezig waren.

Vandaag blikken we opnieuw terug op het Missiecongres. We gaan luisteren naar enkele interviews, boeiende gesprekken!

We kamen Christine tegen (zie foto hierboven). Ze had niet 1 maar wel 3 standen waar ze verschillende organisaties vertegenwoordigde: Mary’s Meals, de grijze kat en de Cenacolo gemeenschap.

Toen Mgr. Koen Vanhoutte langs onze stand kwam, spraken we hem ook even aan!

 

We kamen ook de Geestelijke Familie Het Werk tegen. We gingen in gesprek met frater Killian (zie foto hierboven), die op 22 juni 2024 diaken zal gewijd worden!

We zijn ook in gesprek gegaan met een lid van ‘Lazare‘, ‘Lazarus‘, een bijzondere organisatie. In 2006 besloten drie jongeren een flat te delen met daklozen in Parijs. Deze eerste succesvolle ervaring leidde ertoe dat er andere werden opgezet in heel Frankrijk, daarna in België, Spanje, Mexico en Zwitserland. Vandaag zijn ze met meer dan 250 mensen over de hele wereld die deze manier van leven delen. Bij Lazare kiezen ze ervoor om samen te leven om vriendschappen en relaties op te bouwen die gebaseerd zijn op vertrouwen.

Ook gingen we in gesprek met een luisteraar van Radio Maria!

De Bijbelvers voor vandaag is de volgende:

Heb goede moed, Mijn zoon, uw zonden zijn u vergeven.
– Mt 9, 2

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Missiecongres2024: in gesprek met Mgr. Koen Vanhoutte, een luisteraar van Radio Maria, Mary's Meals, frater Killian van Het Werk en de organisatie Lazare!
Loading
/

Een reactie achterlaten