Enkele tips voor onze voornemens van dit nieuwe jaar, inspirerende lessen van 3 heiligen voor een nieuw jaar en Radio Mariam ontvangt certificaat van waardering voor de humanitaire dialoog en ken jij de datum van je doop?

In deze eerste aflevering van ‘Elke dag telt’ van 2024 gaan we het -natuurlijk- hebben over de goede voornemens! We krijgen enkele tips, een katholieke lijst met voornemens voor het nieuwe jaar: de dagelijkse Decaloog van paus Johannes XXIII!

De eerste dagen van januari zijn gevuld met de echo’s van nieuwjaarsklokken – en voornemens. Om ons te helpen een nieuw begin te maken, nodigt de katholieke kerk ons uit om stil te staan bij het leven van drie opmerkelijke heiligen wier feest in deze maand valt. Elk van hen biedt een uniek perspectief op hoe we het jaar kunnen benaderen met hernieuwd geloof, compassie en een toewijding aan persoonlijke groei. We krijgen inspirerende lessen, de Heiligen Basilius de Grote, Antonius de Grote en Agnes van Rome!

Ook goed nieuws van Radio Mariam! Een paar dagen voor Kerstmis ontvingen de medewerkers in de studio van Radio Mariam in Rome het Certificaat van Waardering van de Internationale Raad voor Religies en Humanitaire Dialoog. De secretaris-generaal van de Raad, Dr. Ali Mousa Al-Mousawi, reikte het certificaat uit, vergezeld door de derde secretaris van de Irakese ambassade bij de Heilige Stoel, Zulfiqar Musadaq Al-Gburi. Het was het tweede bezoek van Dr. Al-Mousawi aan Radio Mariam, waarbij hij bevestigde dat hij altijd luistert naar de programma’s van de katholieke radio. Hij gebruikte woorden van waardering om de medewerkers te bedanken en hen te herinneren aan het belang van hun missie, als een stem van vrede in de wereld en tussen religies.

Na het Angelus van gisteren, zondag 7 januari, herinnerde paus Franciscus de gelovigen eraan dat we op de dag dat we gedoopt werden voor altijd kinderen van God werden, en dat we deze datum van grote genade moeten gedenken en vieren. Hij moedigde ook iedereen aan om de datum van hun doopsel te onthouden, en als ze niet weten wanneer dat was, om het uit te zoeken en het te vieren zoals je een verjaardag zou vieren.

En natuurlijk, hebben we een Bijbelvers getrokken voor de dag:

Weest sterk, onverslagen van hart: gij allen die hoopvol op de Heer wacht.
– Ps 31, 25

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Enkele tips voor onze voornemens van dit nieuwe jaar, inspirerende lessen van 3 heiligen voor een nieuw jaar en Radio Mariam ontvangt certificaat van waardering voor de humanitaire dialoog en ken jij de datum van je doop?
Loading
/

Een reactie achterlaten