25 jaar geleden was er het bloedbad op de Columbine High School en de Emmanuelgemeenschap organiseert een zangdag in Gent

Het is 25 jaar geleden, op 20 april 1999, dat twee schutters 12 leerlingen en een leraar doodden voordat ze hun geweren op zichzelf richtten op Columbine High School in Littleton, Colorado, een voorstad van Denver. Het bloedbad was destijds de dodelijkste schietpartij in de Amerikaanse geschiedenis, alleen overtroffen door de Sandy Hook tragedie in 2012.

Vandaag staan we stil bij de getuigenis van twee personen die het bloedbad op bijzondere wijze overleeft hebben.

 

Ik trek aan de deur van de gymzaal en die zit op slot. En plotseling horen we de schoten dichterbij komen. De schutter komt eraan en ik had 30 sleutels aan een sleutelbos. Ik reikte in mijn broekzak, stak de eerste sleutel die in mijn hand kwam en hij opende bij de eerste poging, anders zou ik dit gesprek niet hebben.
– Frank DeAngelis

Hilde vertelt ons vandaag over een bijzonder initiatief: de Emmanuel zangdag! Veel liederen van de gemeenschap Emmanuel zijn al gekend en worden gebruikt door parochies, gemeenschappen, gebedsgroepen… Dus, ben je koorleider, cantor, zanger, muzikant, organist…? Of hou je gewoon heel veel van zingen en liturgie? Dan ben je welkom op hun dag voor Zang & Liturgie, op woensdag 1 mei. De organisatie vraagt ook om je eigen picknick te voorzien.

De Bijbelvers voor vandaag:

Die door God gezonden is, spreekt Gods eigen woorden: zo mateloos schenkt God zijn Geest.
– Joh 3, 34

Radio Maria Podcast
25 jaar geleden was er het bloedbad op de Columbine High School en de Emmanuelgemeenschap organiseert een zangdag in Gent
Loading
/

Een reactie achterlaten