20 oktober: dag van de jeugdbeweging! We gaan in gesprek met Thiebout Abts van de Europascouts

"Ik heb herhaaldelijk uitgelegd dat het doel van de Scout and Guide-beweging is om van mannen en vrouwen burgers te maken met de drie H's van gezondheid, vreugde en dienstbaarheid. De man of vrouw die erin slaagt deze drie eigenschappen te ontwikkelen, is geslaagd voor de belangrijkste stadia van succes in dit leven." - Lord Robert Baden Powell van Gilwell

© Europascouts – Scouts d’Europe

Op vrijdag 20 oktober is het de dag van de jeugdbeweging. We gaan hiervoor in gesprek met Thiebout Abts, nationaal commissaris van de verkenners van de Europascouts. Hij vertelt ons ook over hun staptocht, hun bedevaart naar Avioth. Meer informatie hierover kan u terugvinden op hun website.

We lezen ook samen een artikel van onze collega’s van VaticanNews. Tijdens de generale audiëntie op woensdag 18/10 heeft Paus Franciscus een oproep gedaan voor vrede in het Heilig Land en sprak zijn bezorgdheid uit over de humanitaire situatie in Gaza. Hij roept alle partijen op om de wapens neer te leggen en alle christenen om op 27 oktober te bidden en te vasten voor vrede.

En natuurlijk hebben we aan het einde van onze uitzending een Bijbelvers voor vandaag getrokken:

Vergeld niemand kwaad met kwaad. Heb het goede voor met alle mensen.

Rom 12, 17

 

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
20 oktober: dag van de jeugdbeweging! We gaan in gesprek met Thiebout Abts van de Europascouts
Loading
/

Een reactie achterlaten