Speciale uitzendingen over Jean Vanier!

Naar aanleiding van het overlijden van Jean Vanier gaan we samen terugblikken op zijn leven, zijn bekering en gaan we het ook hebben over de Ark gemeenschap! Dat gaan we doen met een 3-delige reeks van het programma De rots in de branding die we in het verleden aan hem hebben toegewijd.

In een eerste deel hebben we het gehad over het ontstaan en de spiritualiteit van de Ark gemeenschap, alsook over de eigen bekeringsweg van Jean Vanier!

We ontdekken dat, door met de gehandicapten in contact te komen, zij ons veranderen.
Dit is een geschenk van God. Die armen, hebben het gelaat van Jezus.

In een tweede deel hebben we het verder gehad over Jean Vanier.

Ik ben goed in research, zelf in het besturen van een vliegdekschip, maar hoe te leven met gehandicapte personen, daar wist ik niets van.

We worden niet gered door mooie zinnen, maar door een mooie aanwezigheid.

Als ik denk aan Jezus, dan voel ik me goed. Soms zing ik inwendig en bedank ik hem. Ik voel me gelukkig met Jezus. Ik denk dat Jezus van tijd ook met mij gelukkig is.

Mensen met een handicap, weten dat ze anderen nodig hebben. Maar ook wij die gezond zijn, hebben anderen nodig. Maar dat beseffen we meestal niet. En dat is onze handicap.

In een derde uitzending laten we Jean Vanier aan het woord.

De Eucharistie is een constante transformatie in onszelf. Ik eet het lichaam van Jezus om te worden als Jezus.

Jezus bekijkt de leerlingen en bijna met tranen in de ogen vraagt hij hen: ‘En gaan jullie mij ook verlaten?’ Dat is toch sterk!

Wat betekent toch dat verhaal van Jezus die knielt om de voeten te wassen?

Het gevaar voor ons allen is om geleid te worden door angsten, door vooroordelen en door allerlei dwangvormen. Dat zit diep in de mens.

Jean Vanier
Jean Vanier
Jean Vanier - deel 1
Loading
/
 • Jean Vanier - deel 1

  Jean Vanier - deel 1

  May 7, 2019 • 58:34

  Over het ontstaan, de spiritualiteit en de eigen bekeringsweg van Jean Vanier. We ontdekken dat, door met de gehandicapten in contact te komen, zij ons veranderen. Dit is een geschenk van God. Die armen, hebben het gelaat van Jezus.

 • Jean Vanier - deel 2

  Jean Vanier - deel 2

  May 7, 2019 • 58:42

  Ik ben goed in research, zelf in het besturen van een vliegdekschip, maar hoe te leven met gehandicapte personen, daar wist ik niets van. We worden niet gered door mooie zinnen, maar door een mooie aanwezigheid. Als ik denk aan Jezus, dan voel ik me goed. Soms zing ik inwendig…

 • Jean Vanier - deel 3

  Jean Vanier - deel 3

  May 23, 2019 • 56:52

  De Eucharistie is een constante transformatie in onszelf. Ik eet het lichaam van Jezus om te worden als Jezus. Jezus bekijkt de leerlingen en bijna met tranen in de ogen vraagt hij hen: ‘En gaan jullie mij ook verlaten?’ Dat is toch sterk! Wat betekent toch dat verhaal van Jezus…

Een reactie achterlaten