De vijfde graad van nederigheid

De eerste uitzendingen van deze programmareeks zijn geïnspireerd door het boekje 'Nederigheid volgens de heilige Benedictus' dat Dom Ducruet, monnik van de benedictijnerabdij Saint Benoit sur Loire in Frankrijk, in 1996 publiceerde bij Pneumathèque.

In de vorige uitzending maakten wij kennis met vier van de twaalf graden van nederigheid, zoals de heilige Benedictus ze onderscheidt. Om te beginnen, de vreze des Heren die ons aandachtig maakt voor Gods concrete aanwezigheid. Vervolgens, navolging van Christus door de concrete omstandigheden van ons dagelijks leven te aanvaarden. Daarna, zich uit liefde voor God, toeleggen op gehoorzaamheid aan een mens. En ten vierde, de beproevingen van ons leven geduldig aanvaarden. Vier graden van nederige liefde of liefdevolle nederigheid op de weg naar de Hemel, waarbij zelfkennis en Godskennis zich samen ontplooien en de christelijke liefde en vreugde door dik en dus ontluiken en blijven bloeien.

Laat ons in deze uitzending verder gaan met de vijfde graad van nederigheid, of de vijfde trede op de ladder van Jakob, waarmee de heilige Benedictus de dubbele beweging vergelijkt van opstijgen en neerdalen waarmee nederig worden gepaard gaat.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
De vijfde graad van nederigheid
Loading
/

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Ilse

    Beste Mevrouw,
    Uiteindelijk schrijf ik u eens ‼️hoe mooi , heel mooi, hoe prachtig je ons steeds u programma brengt.
    Ik wil dan noteren … luisteren .. doorsturen … een en al gretigheid overmeestert me.
    DANK U.

Een reactie achterlaten