In gesprek met Zuster Lutgardis – Oproep vanwege de Zusters van Liefde te Kortemark

De Zusters van Liefde in Kortemark roepen iedereen op om voor hen te stemmen in het kader van een actie bij Torfs, het torfsfonds. Het werk van de zusters werd uitgekozen, als kanshebber voor financiële steun. Het resultaat wordt bepaald door het aantal stemmen, aarzel dus zeker niet om te stemmen voor de werking van de zusters!

Meer informatie kan u terugvinden op deze webiste. Via deze link kan u ook stemmen voor de Zusters van Liefde! Aarzel niet!

Wat doet de organisatie?

Vzw’s zusters van liefde uit Kortemark vang kinderen op die in een moeilijke thuissituatie zitten. De zusters zorgen voor de kinderen, geven ze liefde en een warmgevoel. Ze creëeren een nieuwe thuis voor de kinderen. Ze zijn verantwoordelijk, verzorgen ze dag en nacht. De kinderen worden per groepje ingedeeld met een vaste vertrouwens zuster. Kinderen tussen 2,5 en 18 jaar. Via de vzw’s krijgen ze steun voor hun eten, kledij, schoenen, dokters enz… Je kan hun betrokkenheid lezen op hun website.

Wat is de persoonlijke betrokkenheid van de persoon die het dossier indiende?

Zuster Lutgardus heb ik leren kennen in onze winkel te Torhout. Ze komt met de kinderen om schoenen, want de kinderen die daar toekomen hebben echt niets. Geen degelijk paar schoenen. De zuster komt en laat de kinderen zelf een paar schoentjes kiezen, de verwondering, het geluk straald in hun ogen als ze zelf mogen kiezen. Mijn vrouw en haar zussen en broer zijn in hun kindertijd ook opgevangen geweest door zusters die de zorg over hen namen. Dat dit na meer dan 40 jaar nog steeds nodig is, is verschrikkelijk om te horen, maar hart verwarmend dat er nog steeds zusters zijn die met alle liefde voor die kinderen zorgen. Wij proberen hen te helpen met kleine dingen, daarom zou het zo mooi zijn om het torfsfonds hier voor open te stellen. Concreet zouden ze met deze hulp de kinderen nieuwe warme winterschoenen en pantoffels willen geven. Hoe dichter kan het zijn met ons warm bedrijf? Uit naam van de kinderen en de zusters en al onze collegaatjes uit Torhout, dank u

Wat kan Torfs concreet betekenen voor de organisatie? Voor wat zouden de centen aangewend worden?

De zusters zouden met de steun de kinderen voorzien van nieuwe schoenen, pantoffels. Zodat de kinderen sterk in hun schoenen naar de klas kunnen.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
In gesprek met Zuster Lutgardis - Oproep vanwege de Zusters van Liefde te Kortemark
Loading
/

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Veerle Van den Steen

    Met heel veel liefde gestemd voor de zusters van Liefde in Kortemark! Ongelofelijk wat een goed werk zij doen met de kinderen.
    Dankzij hen krijgen zij een warme thuis! Hoedje af voor alle begrip, geduld en eindeloze liefde die zij de kinderen geven.

  2. rita dickel

    ik stem voor de zusters van liefde in kortemark

Een reactie achterlaten