Getuigen over God – over de mystieke schrijver en zalige Jan van Ruusbroec & over het Compendium Lectio Divina 2022

Hieronder kan u luisteren naar naar twee getuigenissen, de ene uit het verleden, de andere uit het leven van vandaag:

Ter  gelegenheid van 640 jaar overlijden van de Brabantse zalige Johannes of Jan van Ruusbroec, vertelt professor emeritus en jezuïet Guido De Baere ons meer over deze grote mystieke schrijver. Het hoofdwerk van deze veertiende-eeuwse zalige Die geestelike brulocht (De geestelijke bruiloft), kreeg samen met talloze andere werken doorheen de jaren nieuwe uitgaves dankzij het Ruusbroecgenootschap waar deze jezuïet ook aan meewerkte. Omdat professor De Baere dus veel tijd doorbracht met Ruusbroecs geschriften, verschaft hij ons een inleiding over de zalige mysticus als spreekt de jezuïet over een vriend.

Ook bellen we met zusters Magdalena en Rachelle, van de gemeenschap Zaden van het Woord (vanaf minuut 22). Voor hun Compendium van Lectio Divina voor het jaar 2022 kozen ze als titel De Verantwoordelijkheid. De zusters doen uit de doeken hoe we kunnen bidden met de Schrift. Ook geven ze een inkijk over hoe deze manier van gebed hen zelf raakte.

afbeelding: Antony van der Does, V. P. Ionnes Rusbrochius doctor mÿsticus detail, ets op papier, tussen 1620 en 1688, Rijksmuseum Amsterdam.

Radio Maria Podcast
Getuigen over God - over de mystieke schrijver en zalige Jan van Ruusbroec & over het Compendium Lectio Divina 2022
Loading
/

Een reactie achterlaten