Over lege en volle dozen – E.H. Edward Janssens – Stille Wijzen – Andy Arnts

In deze aflevering stellen we 2 nieuwe boeken aan u voor.

 

Over lege en volle dozen, Zalige Edward Poppe en de priesters – E.H. Edward Janssens

Vaak gebruikte Priester Poppe de uitdrukking ‘lege of volle dozen’ om de Kerk, priesters en christenen van zijn tijd te karakteriseren. Achter de façade schuilde veel formalisme. Poppe voelde aan dat het zo niet verder kon en dat dit niet lang meer zou standhouden.

In zijn toespraken tot seminaristen en priesters stelde Poppe onomwonden: een ‘lege’ priester is een ramp voor hemzelf en voor de Kerk. Een priester dient zijn leven te vullen met innerlijk leven en met gebed, met een persoonlijke relatie met Christus. Hij moet streven naar heiligheid met een overeenkomstige levensstijl. Dan zal zijn priesterleven voldoening geven en vruchtbaar zijn.

E.H. Edward Janssens is priester van het bisdom Gent. Hij werkt in het parochiepastoraat, als nationaal proost van de middenstandsjeugd (KJM) en voor de opleiding van de permanente diakens. Momenteel is hij diocesaan proost van het Vrouwenverbond voor Katholieke Actie, bisschoppelijk gedelegeerde voor het seculier instituut Priester Edward Poppe en rector van het heiligdom van de zalige priester Edward Poppe te Moerzeke.

Boeken zijn te bestellen via het secretariaat van het heiligdom: 052 47 81 95

Of via email: priester.poppe@edpnet.be

 

Stille wijzen – Andy Arnts – Batavia Publishers

We leven in een hectische tijd waarin de richting van ons bestaan meer en meer door anderen wordt bepaald. Velen ervaren deze ontwikkeling als onprettig en voelen een groeiend verlangen naar puurheid, rust, stilte en spirituele verdieping. In De stille wijzen gaat Andy Arnts dieper in op deze actuele behoefte aan de hand van een serie inspirerende ontmoetingen met Nederlandse en Belgische kloosterzusters van diverse leeftijden en uit diverse congregaties en orden. Wat kunnen zij de zoekende mens vanuit hun kennis, ervaring en achtergrond aanreiken om een gelukkig en harmonieus leven te leiden?

Andy Arnts (1970) is een journalist, redacteur en uitgever. Hij schreef eerder de roman Richter en twee verhalenbundels. Eind 2020 verscheen zijn autobiografische reisroman Terug naar de verloren tijd.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Over lege en volle dozen - E.H. Edward Janssens - Stille Wijzen - Andy Arnts
Loading
/

Een reactie achterlaten