Woorden als psalmen – E.H. Erik Galle – Tegendraads – Mia Doornaert

Voor deze aflevering van De Leeswijzer hebben we de mogelijkheid om het nieuwe boek van E.H. Erik Galle te ontdekken! Woorden als psalmen, verkrijgbaar bij Uitgeverij Halewijn.

God bedacht een unieke abonnementsformule. We mogen met zijn allen genieten van een onbeperkte toegang tot Hem. Welke gevoelens we met Hem willen delen, wat we ook tegen Hem uitroepen, aan bandbreedte is er nooit tekort. Wij van onze kant vergeten geregeld van onze woorden psalmen te maken. We laten de kans liggen om wat het leven brengt in dialoog te brengen met God, iets wat in de psalmen voortdurend gebeurt. In Woorden als psalmen spreekt Erik Galle tot God en daarbij neemt hij geen blad voor de mond. Hij geeft op die manier een inkijk in wat gebed vermag, hoe het een mens van binnenuit helemaal kan veranderen.

Erik Galle is priester en psychotherapeut. Hij is redacteur bij Halewijn en een gedreven zoeker naar wat een mens kan vrijmaken in zijn relatie tot God.

Het tweede boek Tegendraads, verkrijgbaar bij Uitgeverij Polis, staat ons toe om te grasduinen door de gedachten van Mia Doornaert.

Immigratie, identiteit, integratie, islam, de waarden van de Verlichting, de eigenheid van Europa, het zijn thema’s waarover Mia Doornaert schrijft met een door rationele argumenten gestuwde passie. Ze week nooit voor het taboe dat op een aantal van die thema’s leek te rusten. In een steeds diversere samenleving heeft ze oog voor wat waardevol is voor allen die echt willen samen-leven: de rechtsstaat, de rechten van de vrouw, het belang van een gedeeld verhaal, van taal en cultuur en geschiedenis. Omdat onze wereld zo snel verandert brengt ze onder woorden wat we het best bewaren, ja zelfs moeten koesteren. De bundeling van haar stukken leest als een resumé van de grote debatten van de laatste twintig jaar, en klinkt hier en daar profetisch. Tegendraads is een onmisbaar boek om te begrijpen wat er vandaag toe doet.

Mia Doornaert (1945) is krantencolumniste en onafhankelijk expert buitenlandse politiek, met een bijzondere belangstelling voor Frankrijk. Ze neemt regelmatig deel aan het publieke debat over binnen- en buitenlandse kwesties. Ze was 38 jaar buitenlandjournaliste van De Standaard, waarvan ze 5 jaar doorbracht als vaste correspondente in Parijs. Ze is de auteur en coauteur van verscheidene boeken, waaronder het succesvolle Ontredderde republiek (2017).

 

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Woorden als psalmen - E.H. Erik Galle - Tegendraads - Mia Doornaert
Loading
/

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Karlien

    Dank vr het interessante interview

  2. Marie-Christine

    Wauw, mevrouw Mia Doornaert slaat spijkers met koppen. Zeer duidelijke visie en duidelijk verwoord.

Een reactie achterlaten