De voorafplek – E.H. Erik Galle – Iedere dag de wil van God doen – Moeder Julia Verhaeghe en de Geestelijke Familie Het Werk

In deze aflevering mogen we opnieuw twee boeken op uw leestafel leggen.

Een eerste boek geschreven door een auteur die we eerder aan het woord mochten horen, priester Erik Galle, psychotherapeut en werkzaam bij Uitgeverij Halewijn.

Wat gebeurt er als een monnik en een therapeut elkaar in iemand ontmoeten? Over deze ontmoeting gaat het in De voorafplek. Een therapeutisch en monastiek traject. Talrijke uitdagingen en uitnodigingen op onze levensreis als mens passeren in dit boek de revue. We leren te luisteren vanuit beluisterd worden, te zien vanuit gezien worden en te spreken vanuit een aangesproken worden.

Maar de grootste ontdekking, waarover de auteur niet kan zwijgen, is die van de voorafplek die zich in elke mens bevindt. Zich hiervan bewust worden, is volgens hem het keerpunt in een mensenleven. Het bevrijdt van een overtrokken zelfbewustzijn en opent op wat de mens overstijgt. In dit boek wordt aan bodemonderzoek gedaan. De wortels van ons mens-zijn worden verkend en in de tijd wordt de eeuwigheid binnengebracht.

Er is ook de mogelijkheid een digitaal therapeutisch en monastiek traject te volgen. Dertig dagen ontvang je dan elke dag een link naar een filmpje in je mailbox. In het boek bevindt zich een unieke inlogcode.

Het tweede boek is geschreven door Moeder Julia Verhaeghe, stichteres van de Geestelijke Familie Het Werk, verschenen bij de uitgeverij Betsaida.

Dit boekje is een verzameling van markante uitspraken van Moeder Julia Verhaeghe, de stichteres van de Geestelijke Familie Het Werk. Zij werden deels genomen uit haar geschriften en deels uit herinneringen van gesprekken met haar.Waar het gaat over de wijsheid van het hart, kunnen de lezers van dit boekje veel van Moeder Julia leren. Moge de boodschap van haar leven velen tot een diepere eenheid met God brengen.

Mgr. Philip Boyce, ocd

 

 

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
De voorafplek - E.H. Erik Galle - Iedere dag de wil van God doen - Moeder Julia Verhaeghe en de Geestelijke Familie Het Werk
Loading
/

Een reactie achterlaten