Terugblik op de live uitzending van de rozenkrans vanuit Guadalupe. Ook groot nieuws vanuit Nigeria!

Video afspelen

Vandaag blikken we terug op het rozenkrans dat we samen met alle Radio Maria’s uit gans de wereld hebben gebeden op dinsdag 12 december om 17u.

Ook hebben we goed nieuws vanuit de wereldfamilie! Op het feest van Maria Onbevlekt Ontvangen, 8 december, werd in de stad Makurdi in Nigeria het Radio Maria-signaal ingewijd dat alle inwoners van deze belangrijke stad, die ongeveer driehonderd kilometer ten zuiden van de hoofdstad ligt, zal bereiken.

Ongeveer honderd priesters namen deel aan de Heilige Mis die werd voorgegaan door Z.E. Bisschop Wilfred Chikpa Anagbe. Elke parochie van Makurdi stuurde een delegatie en de deelnemers brachten ook geschenken mee voor de “nieuwe baby” Radio Maria in Makurdi. Dankzij dit nieuwe substation zullen de frequenties van Radio Maria de kampen bereiken waar overlevenden van terrorisme wonen en de dorpen waar de meerderheid van de bevolking van Makurdi woont. Laten we niet vergeten dat de regio rond Makurdi overwegend christelijk is en dat er veel roepingen tot het priesterschap zijn. In deze stad is een groot seminarie voor filosofie en theologie met ongeveer 340 seminaristen. Veel van de docenten stemden ermee in om sprekers te zijn voor Radio Maria in Makurdi.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Terugblik op de live uitzending van de rozenkrans vanuit Guadalupe. Ook groot nieuws vanuit Nigeria!
Loading
/

Een reactie achterlaten