Decreten van de Apostolische Penitentiarie over bijzondere aflaten en bepalingen voor de biecht – Oproep van paus Franciscus tot gebed – Uitzonderlijk Urbi et Orbi op 27/03

In deze aflevering staan we vooral stil bij twee belangrijke decreten die werden gepubliceerd door de Apostolische Penitentiarie, een belangrijke rechtbank van de Kerk, waar onder specifieke omstandigheden volle aflaten worden verleend door de Kerk. Ook spreekt een decreet over de bijzondere omstandigheden voor de biecht in het bijzonder voor zij die door het Coronavirus geen priester meer kunnen spreken.

De Paus heeft eveneens opgeroepen om op 25 maart om 12u, samen met alle christenen van alle denominaties, het Onze Vader te bidden. Op de dag waar we het hoogfeest vieren van de Aankondiging van de Heer, de Boodschap van de engel Gabriël aan de heilige Maagd Maria, wil de paus dat we onze stemmen ten hemel richten om God te vragen een einde te schenken aan deze crisissituatie.

Een tweede gebedsmoment zal doorgaan op vrijdag 27 maart vanaf 18u waarna de paus het Urbi et Orbi zal uitspreken, een zegen over de stad (Rome) en de wereld, opnieuw om een oplossing in deze crisis te bekomen en éénieder deze bijzondere zegen te schenken. Dit alles zal ook uitgezonden worden via Radio Maria.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Decreten van de Apostolische Penitentiarie over bijzondere aflaten en bepalingen voor de biecht - Oproep van paus Franciscus tot gebed - Uitzonderlijk Urbi et Orbi op 27/03
Loading
/

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. PETRE Francois Georges

  RADIO MARIA
  Ik ken geen Italiaans e.a. zoals gesproken door onze Paus. Kan men URBI et ORBI e.a. heden avond om 18 uur niet rechtstreeks laten vertalen in het Nederlands.
  Met dank bij voorbaat als trouwe luisteraar van Radio Maria en de dagelijkse H. Eucharistie om 9 uur.

  Petré Fr. G.

  1. Redactie

   Beste meneer Petre,

   Jazeker, u zal deze avond kunnen luisteren naar het gebedsmoment met paus Franciscus vanaf 18u. Er wordt ook duiding in het Nederlands voorzien.

   Met vriendelijke groet,

   Radio Maria

Een reactie achterlaten