Afscheid van koningin Elizabeth II – Apostolische reizen naar het Verenigd Koninkrijk – 1982 & 2010

In deze tweede aflevering in het teken van het afscheid van koningin Elizabeth II staan we stil bij de twee pausen die een apostolische reis ondernamen naar het Verenigd Koninkrijk en daarbij de koningin zelf ontmoetten.

De heilige Paus Johannes Paulus II trok voor een apostolische reis naar het Verenigd Koninkrijk twee jaar nadat de koningin op bezoek kwam in het Vaticaan, het jaar 1982 werd zo een belangrijke stap in de oecumenische dialoog met de Anglicaanse gemeenschap en in de diplomatieke relaties tussen de Heilige Stoel en het Verenigd Koninkrijk. Hij ontmoette ook de koningin. Daarna zou het nog 18 jaar duren eer ze elkaar terug zagen.

Paus Benedictus XVI ging dan in 2010 voor een apostolische reis naar het Verenigd Koninkrijk en werd er uitermate hartelijk ontvangen door het volk, maar zeker ook door de koningin. De paus kreeg alle eerbetonen die een ander staatshoofd maar kan schenken en kon zelfs de beide ‘Houses of Parliament” toespreken in Westminster Hall.

Een opvallende toespraak gaf de paus in Westminster Abbey, zittend naast de toenmalige aartsbisschop van Canterbury schetste hij de toekomst van Europa.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Afscheid van koningin Elizabeth II - Apostolische reizen naar het Verenigd Koninkrijk - 1982 & 2010
Loading
/

Een reactie achterlaten