Ieper – Deel 2 – Menenpoort – H. Paus Johannes Paulus II in 1985 – Bijlanderpad – Interview Ingrid Tiersen

In deze tweede aflevering van onze pelgrimstocht in het kader van de vrede, door en langs de vredesstad Ieper, komen we langs de Menenpoort. U hoort meer over de geschiedenis van deze plaats en de toespraak van de heilige paus Johannes Paulus II tijdens zijn bezoek aan Ieper in 1985.

Via de Vestingroute en de indrukwekkende Rijselpoort gaan we richting het Bijlander pad waar de Goddelijke Voorzienigheid ons tot de ontmoeting met Ingrid Tiersen, werkzaam voor de Dienst Toerisme van Heuvelland en gids. Ze vertelt ons over haar werk en ervaringen met jongeren wanneer zij de begraafplaatsen rond Ieper bezoeken.

  • Op de kaart hieronder kan u de route die we afleggen volgen. Wanneer u in de linkerbovenhoek op het pijltje klikt ziet u de legende van deze kaart. Paarse indicaties zijn haltes die we gehouden hebben tijdens de afleveringen. De rode indicaties zijn plaatsen waar we langs komen en vermeld worden in de aflevering. Wanneer u op deze indicaties op de kaart klikt vindt u de foto’s die we tijdens onze pelgrimsroute hebben genomen.In het menu op de linkerkant kan u bovendien de drie onderdelen van de kaart aan of afvinken. Zo bepaalt u zelf welke elementen u zichtbaar wenst op de kaart.
Vertrek
A
Station Ieper
B
Sint-Maartenskerk
C
Menenpoort
D
Bijlanderpad
Radio Maria Podcast
Ieper - Deel 2 - Menenpoort - H. Paus Johannes Paulus II in 1985 - Bijlanderpad - Interview Ingrid Tiersen
Loading
/

Een reactie achterlaten