Dendermonde – Deel 2

In deze nieuwe aflevering van Pelgrim in eigen land vervolgen we onze fietstocht in Dendermonde en omstreken. We zijn ondertussen aanbeland in het Sint-Alexiusbegijnhof, een parel van rust in de Dendermondse binnenstad. We brengen een bezoek aan de Lourdesgrot en aan het Begijnhofmuseum. Daar gaan we in gesprek met Ian Vanoverloop, reeds vele jaren werkzaam voor de Stedelijke Musea Dendermonde en die ons meeneemt op een rondleiding langs het indrukwekkende domein. Verder brengen we een bezoek aan onze vrienden van de Sint-Pieters -en Paulus abdij van Dendermonde en in het bijzonder aan dom Daniel en vrijwilligster Lea van het liturgische centrum.

Vertrekpunt
A
Station Dendermonde
B
Sint-Egidius Intra Muros
C
Zwijvekemuseum
D
Sint-Alexius Begijnhof
E
Sint-Pieter - en Paulusabdij
Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Dendermonde - Deel 2
Loading
/

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Baes Hugo

  Ik heb in de Sint-Pieters- en Paulusabdij Dendermonde het bezoek gemist aan het graf van Dom Paulus Luyckx, ‘een vroom en charismatisch man die reeds tijdens zijn leven als een heilige geëerd werd.’ Bij de opgraving bleek zijn lichaam ongeschonden te zijn.
  Graag een reactie hierop vanwege de redactie.
  Anderzijds proficiat voor deze zeer interessante reeks.
  Met vriendelijke groet.

  1. Redactie

   Beste Hugo,

   dank voor uw reactie. Het is, helaas, niet mogelijk om ieder element op te nemen in het relaas van een pelgrimstocht. Het bezoek beperkte zich in dit geval tot een bezoek aan het liturgisch centrum, met aanvulling van de geschiedenis van de abdij.

   Wie weet vinden we in de toekomst onze weg terug langs Dendermonde en de abdij en kan een bezoek aan het graf van Dom Paulus op het programma staan.

   Alvast bedankt voor het luisteren en met hartelijke groet,

   De redactie

 2. M-C

  Het is echt heel tof om hiernaar te luisteren. Zo leren we ons land, meer bepaald Vlaanderen kennen op een andere manier. Ook de reacties van de mensen!!! Er wordt meer naar Radio Maria geluisterd dan we denken of vermoeden ❤️📻

  1. Redactie

   Beste Marie-Christine,

   van harte dank voor uw bemoedigende, vriendelijke woorden. We nemen u graag mee als tochtgenote langs onze pelgrimsroutes!

   Hartelijke groet

Een reactie achterlaten