Dendermonde – Deel 2

In deze nieuwe aflevering van Pelgrim in eigen land vervolgen we onze fietstocht in Dendermonde en omstreken. We zijn ondertussen aanbeland in het Sint-Alexiusbegijnhof, een parel van rust in de Dendermondse binnenstad. We brengen een bezoek aan de Lourdesgrot en aan het Begijnhofmuseum. Daar gaan we in gesprek met Ian Vanoverloop, reeds vele jaren werkzaam voor de Stedelijke Musea Dendermonde en die ons meeneemt op een rondleiding langs het indrukwekkende domein. Verder brengen we een bezoek aan onze vrienden van de Sint-Pieters -en Paulus abdij van Dendermonde en in het bijzonder aan dom Daniel en vrijwilligster Lea van het liturgische centrum.

Vertrekpunt
A
Station Dendermonde
B
Sint-Egidius Intra Muros
C
Zwijvekemuseum
D
Sint-Alexius Begijnhof
E
Sint-Pieter - en Paulusabdij
Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Dendermonde - Deel 2
/

Deze post heeft 2 reacties

  1. Het is echt heel tof om hiernaar te luisteren. Zo leren we ons land, meer bepaald Vlaanderen kennen op een andere manier. Ook de reacties van de mensen!!! Er wordt meer naar Radio Maria geluisterd dan we denken of vermoeden ❤️📻

    1. Beste Marie-Christine,

      van harte dank voor uw bemoedigende, vriendelijke woorden. We nemen u graag mee als tochtgenote langs onze pelgrimsroutes!

      Hartelijke groet

Een reactie achterlaten

Menu sluiten