Op bezoek bij WZC Wommelgheem in… Wommelgem!

Voor deze rechtstreekse uitzending gaan we op bezoek bij het woonzorgcentrum Wommelgheem in Wommelgem bij Antwerpen, gelegen op het prachtig kasteeldomein van kasteel Selsaeten. We worden ontvangen door een hecht team en door de lieve hond Kamiel. Een huisgevoel krijg je er meteen!

Niki, referentie persoon dementie, leidt ons rond in het woonzorgcentrum en we ontmoeten verschillende bewoners met ieder hun eigen verhaal. Boeiende gesprekken en telkens mooie ontmoetingen. Ook gaan we in gesprek met Stijn, gepassioneerde kok die de bewoners dagelijks voorziet van lekkere maaltijden!

In Wommelgheem is er ook een beschermde afdeling waar bewoners in een beschermde omgeving rustig kunnen wonen. Ook daar zijn er twee lieve huisdieren, Suske en Wiske. Twee katten die de bewoners heel graag zien rondwandelen op de afdeling en ook worden rondgereden op de rollators.

We spreken ook met Niki over het thema dementie en het belang om het taboe hierrond te doorbreken. Ze organiseren volgende week een tentoonstelling met tekeningen van kinderen rond het thema dementie. U bent allen van harte welkom!

 

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Op bezoek bij WZC Wommelgheem in... Wommelgem!
Loading
/

Een reactie achterlaten