In gesprek met priester Isidore Sola Nombré, directeur van Missio in Burkina Faso

In “Mee met Missio” van deze maand nemen we u mee naar Burkina Faso, een relatief klein land in West-Afrika, ingesloten door 6 landen: Mali, Niger, Benin, Togo, Ghana en Ivoorkust. Misschien gaat bij oudere mensen een belletje rinkelen bij de oude naam van het land: Opper-Volta.

Kinderen van vluchtelingen ontvangen een pakket met schriften, schrijfgerief, tekenmateriaal, etc. om naar school te kunnen gaan.

We spreken met priester Isidore Sola Nombré, de directeur van Missio in Burkina Faso. Hij vertelt over de inspanningen die gedaan worden om de vrede in het land te herstellen. In afwachting dat de interne vluchtelingen opnieuw naar hun huis kunnen terugkeren, zetten de lokale kerkgemeenschappen zich in om hen op te vangen. Ze krijgen daarbij o.a. de steun van Missio. Die steun is ook nodig voor de seminaries, want die worden stilaan te klein voor het groeiend aantal priesterkandidaten.

Met de steun van Missio kunnen parochies interne vluchtelingen opvangen en hen voorzien van alles wat nodig is om te leven.

 

Priester Isidore Sola Nombré, directeur van Missio Burkina Faso en Niger

 

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
In gesprek met priester Isidore Sola Nombré, directeur van Missio in Burkina Faso
Loading
/

Een reactie achterlaten