Over sterzingen

Wat doet u met de beeldjes van de driekoningen? Plaatst u die van bij het begin in de kerststal of wacht u tot na Kerstmis? In onze uitzending halen we ze alvast eventjes uit de doos om de aandacht te vragen voor het sterzingen: een wereldwijde actie van Missio waarbij kinderen geld inzamelen voor andere kinderen ergens in de wereld die financiële hulp nodig hebben voor zorg, opvang, voeding of onderwijs.

Overal in de wereld zijn kinderen zich nu aan het voorbereiden om rond het feest van driekoningen te gaan sterzingen. We nemen u in het programma mee naar Burundi (zie twee foto’s hieronder) en naar de Rupelkerk Sint-Franciscus (Boom-Rumst) om te gaan kijken hoe ze daar het sterzingen aanpakken.


Sterzingen bij de Ruperkerk Sint-Franciscus (Boom-Rumst)

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Over sterzingen
Loading
/

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Daneels Jeannine

    Thuis kwamen de drie-koningen direct mee uit de doos. Maar de vloerbekleding was vinyl met een soort ruitjes motief én de drie koningen kwamen elke dag een stap, lees tegeltje dichter bij de Kerststal. En kwamen uit het Oosten. Bij mijn Kerststal waren er geen drie koningen. Een gezegende Advent gewenst aan priester Karlo én alle medewerkers én vrijwilligers van Radio Maria. Groetjes, Jeannine

Een reactie achterlaten