Robert Schumann, het Russisch volkslied, Haendel, Hermann Reichenau en Georg Gershwins

In deze uitzending ligt de herfst voor de deur in geur en kleur, in een prachtig concertstuk voor 4 hoorns en orkest (niet zó gebruikelijk), opus 86 van Robert Schumann.

Vocaal staat in de kijker: het Don Kozakkenkoor met het Russisch volkslied ‘Die Zwölf Räuber’.
En een anoniem religieus werk klinkt in ‘Dominus Vobiscum’.
Vervolgens komt Haendel’s muziek aan de beurt met een Concerto grosso en het orgelconcert in Fa groot.

Als kers op de taart klinkt na 1000 jaar het ‘Salve Regina’ van Hermann Reichenau nog even mooi en we wandelen Klassiekuur uit met ‘Promenade, Walking the Dog’, waarmee Georg Gershwins hond de klassieke muzikale wandeling van Klassiekuur beëindigt.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Robert Schumann, het Russisch volkslied, Haendel, Hermann Reichenau en Georg Gershwins
Loading
/

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. M-C

  Beste mevrouw Jagenau

  Inderdaad kan je het ook vinden via youtube maar zonder beelden van de Cisterciënzerabdij. Maar de hele cd kan je ook verkrijgen via iTunes onder de naam “Le Chant des Templiers”.
  Het doet ons plezier dat u geniet van Klassiekuur. Toch van de stukken die u wel graag hoort 🙂 Ook wij hebben onze voorkeuren.
  Dank in ieder geval voor de reactie en zullen ons beste beentje blijven voorzetten 😉

  Mvg
  Marc en Marie-Christine

 2. Christel Jageneau

  Heel aangenaam, gevarieerd, leerrijk en luisterrijk programma.
  Met kennis van zaken en met een heel aangename stem word ik door de dame meegenomen in de tijd en voel ik me tijdelijk (want ik kan het niet onthouden) een stukje wijzer. Op een boeiende en toegankelijke manier worden muziek en componisten in de tijdsgeest geduid. Het maakt het muziekstuk op zich vaak nog mooier en ik kan nog intenser meeluisteren al bevallen uiteraard niet alle liederen mij even zeer. Wat heb ik deze week genoten van de uitvoering van het Salve Regina van Hermann of Reichenau met die zware monnikkenstemmen!!! Ik vermoed dat ik deze uitvoering teruggevonden heb via youtube. Kan het zijn dat het een opname betreft met beelden in de ruïne van de cisterciënzerabdij van Villers?

Een reactie achterlaten