De Kerk in het Midden-Oosten en in Midden-Amerika

Tijdens deze gevarieerde uitzending gaan we zowel in het Midden-Oosten als in Midden-Amerika vertoeven, maar er zit wel één constante in, altijd is er de hunkering naar liefde, vrede en harmonie.

Er wordt ook gesproken over de kinderbijbel! Kerk in Nood viert dit jaar de 40ste verjaardag van haar kinderbijbel ‘God spreekt tot Zijn kinderen’. Sinds zijn verschijning werden er wereldwijd meer dan 51 miljoen exemplaren in 189 talen verspreid.

“Het is naar menselijke maatstaven onmogelijk meetbaar hoeveel kinderen, maar ook volwassenen, de weg naar God gevonden hebben via de Bijbel” –  Thomas Heine-Geldern

Dat verklaart uitvoerend president van de stichting Thomas Heine-Geldern. In veel gezinnen uit arme gebieden is de kinderbijbel het enige boek dat ze hebben.

“De brieven die we de afgelopen 40 jaar ontvangen hebben en waarin kinderen, gezinnen, bisschoppen en priesters ons voor de kinderbijbel bedanken, getuigen van het diepe verlangen naar God dat dit boekje nog steeds weet te stillen” –  Thomas Heine-Geldern

‘God spreekt tot Zijn kinderen’ bestaat uit 99 korte hoofdstukken met de belangrijkste teksten uit het Nieuwe en het Oude Testament in een taal die toegankelijk is voor kinderen. De teksten in de huidige versie van de kinderbijbel werden geschreven door de Duitse theologe Eleonore Beck (1926-2014) met kleurrijke illustraties van de Spaanse zuster Miren-Sorne Gómez (°1937) die ook vaak gebruikt worden in godsdienstonderwijs en catecheselessen.

De vader van de kinderbijbel was de Nederlandse norbertijn Werenfried van Straaten (1913-2003), stichter van Kerk in Nood. In 1979 verkondigden de Verenigde Naties het “Jaar van het Kind”, wat de aanzet gaf tot de verwezenlijking van een idee waar pater Werenfried al een lange tijd over nadacht.

“Kinderen hebben iets nodig zoals een kinderbijbel, opdat het beeld van Christus in hun hart tot leven kan komen. Lokale Kerken hebben vaak niet de middelen om een kinderbijbel te verschaffen in de moedertaal van de gelovigen, of ze worden vervolgd waardoor ze geen literatuur kunnen publiceren. Vele kinderen zijn zo arm dat ze zich zelfs geen boek kunnen veroorloven. Daarom willen wij hun een kinderbijbel schenken” – Pater Werenfried van Straaten

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
De Kerk in het Midden-Oosten en in Midden-Amerika
Loading
/

Een reactie achterlaten