Gebedswake uit Mechelen op RedWednesday 2023 – Kom op voor wie niet vrij is om te geloven

Op woensdag 22 november 2023, ‘RedWednesday’, vraagt Kerk in Nood aandacht voor het lot van miljoenen vervolgde, onderdrukte en bedreigde christenen in de hele wereld.

© ACN

De ‘Red Week’ (Rode Week) vindt zijn oorsprong in Brazilië in 2015, toen Kerk in Nood het beeld van Christus de Verlosser in het rood liet verlichten om de vervolging van christenen in Irak te benadrukken. In april 2016, geïnspireerd door dit idee, verlichtte Kerk in Nood in Italië de Trevi-fontein. In het Verenigd Koninkrijk ging Kerk in Nood verder op dit idee en creëerde ‘Red Wednesday’, om alle vervolgde christenen te herdenken op de woensdag vóór Black Friday (de laatste vrijdag van november).

Wereldwijd worden in die week honderden bekende en onbekende kathedralen, kerken, kapellen, kloosters, monumenten en openbare gebouwen in een bloedrode kleur verlicht. Rood is de liturgische kleur om martelaren te gedenken, in het verleden maar ook vandaag.

Dit jaar wordt er op woensdag 22 november 2023 om 17u een gebedswake gehouden in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen. U kan deze live meevolgen op Radio Maria!

Met het thema van dit jaar, ‘Wees een licht in de duisternis voor mensen die vervolgd worden om hun geloof’, roept Kerk in Nood mensen op om te bidden, om hun stem te laten horen en om concrete steun te bieden aan wie lijden vanwege hun geloof.

 

Een reactie achterlaten