The Shack

In deze uitzending bespreken we een zeer mooie diepgaande film, vol symboliek en betekenissen. ‘The Shack’  is een Amerikaanse film die uitkwam in 2017. Het verteld het verhaal van Mackenzie Phillips.

Mackenzie, Mack, is getrouwd met Nan. Zij hebben samen 3 kinderen: Kate, Josh en Missy. Ze zijn christelijk en gaan vaak naar de kerk. Maar Mack worstelt met zijn geloof, hij voelt weinig verbinding met God. Zijn vrouw, Nan, en hun jongste dochter Missy, noemen God ‘Papa’. Het gezinnetje is gelukkig. Maar op een dag gebeurt er iets vreselijk, waardoor hun levens totaal veranderen. Straks zullen we het verhaal van deze film vertellen, maar eerst wil ik graag even wat uitleg geven. Later zal u het volledig kunnen begrijpen, als we het verhaal van de film beluisteren.

Op een gegeven moment ontmoet Mack 3 personen, uit het niets. En deze personen blijken God, Jezus en de Heilige Geest te zijn. God is een Afro-Amerikaanse vrouw, Jezus een Arabische jongeman en de Heilige Geest een Aziatische vrouw. Mack gaat met hen mee naar een gezellige berghut waar ze hem leren omgaan met zijn levensvragen, zijn schuldgevoel en vooral ook met het voorval waardoor zijn leven, en dat van zijn vrouw en kinderen, totaal is veranderd. Het wordt een hele weg voor Mack.

-Ik snap dat jullie een eenheid zijn. Maar ik voel me een stuk rustiger bij jou, zegt Mack.

-Waarschijnlijk omdat ik menselijk ben, antwoord Jezus.

-Maar je bent ook God, toch? vraagt Mack.

-Via mij kan een mens zich identificeren met Papa en Sarayu. Mij zien is hen zien, zegt Jezus.

-Jullie zijn zo verschillend. Elousia is totaal anders dan ik had verwacht. En Sarayu… Jeetje, zegt Mack.

-Sarayu is creativiteit. Actie. De levensadem. Ze is mijn geest. Liefde hoort binnen een relatie te bestaan. Dat willen we ook met jou. Zelfs als je het niet kunt zien. Je staat centraal in onze liefde en ons doel. Hoe mooi dit alles ook is… het is niets in vergelijking met hoe wij jou zien, antwoord Jezus.

 

 

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
The Shack
Loading
/

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Monique Scholliers

  Ik vond het werkelijk diepzinnig.. ik had de film al gezien en vond nu ik het verhaal hoor meditatief. Het ging bij mij zo diep.
  Ik dank de Heer en jullie dat ik dat kon meemaken.. bedankt.

 2. Ria Brys

  Graag had ik die film ook eens willen zien.
  waar kan ik hem vinden of bestellen?

  Ria Brys-Gijbels.

 3. Ilse De Voegt

  Nog eens terug beluisterd…. Prrrrrachtig!!!🙏✨🙏

 4. Ilse De Voegt

  🧡👌🤭👍🧡

 5. dedeurwaerder gudrun

  PRACHTIGE FILM HEB HEM GEZIEN.

Een reactie achterlaten