Preferisco il Paradiso (deel 3)

In deze aflevering bespreken we het derde en ook laatste deel van een film, eigenlijk een mini-televisie serie, over het leven van de Heilige Filippus Neri.

Deze Italiaanse heilige draagt eigenlijk de naam Filippo Romolo Neri. Hij werd geboren in Firenze op 21 juli 1515 en stierf te Rome op 26 mei 1595. Hij was priester en werkte mee aan de contrareformatie. Filippo Neri leefde namelijk in de tijd van de protestantse reformatie en het Concilie van Trente.

Deze Italiaanse verfilming van het leven van Filippus Neri, geproduceerd door de RAI, de Italiaanse nationale televisie, kwam uit in 2010. De uitgeverij Bestaida in Nederland zorgde in 2019 voor de Nederlandstalige vertaling van prachtige film. U kan de DVD dan ook bij hen bestellen.

De ‘heilige van de humor’, zo staat Filippo Neri bekend. Dat zal u ook in deze film opmerken! Met een glimlach, vervuld van de liefde van God, relativeerde hij zwaarmoedigheid en ernst die een authentiek christelijk leven in de weg staan. Hij was een mysticus, die de catacomben van Rome herontdekte en er ging bidden. Daar kreeg hij een diepe ervaring van de heilige Geest, die hem de straten van de Eeuwige Stad in stuurde om de liefde van God te verkondigen aan rijk en arm. Prinsen en straatjongens, kunstenaars en schurken vonden in hem de goede herder die hen terugbracht naar het Hart van de Vader. Met gebed en glimlach werd ‘Pippo buono’, in een tijd van grote crisis in de Kerk, de ‘tweede apostel van Rome’.

Heilige Vader, ik, kardinaal? … Ik verkies de hemel, glimlacht Filippus.

Radio Maria Podcast
Preferisco il Paradiso (deel 3)
Loading
/

Een reactie achterlaten