De klokkenluider van de Notre Dame

Bij deze Kathovisie staan we stil bij de Disneyfilm:  De klokkenluider van de Notre Dame.
Video afspelen

De film is gebaseerd op het boek van Victor Hugo. Het boek is uitgegeven op 14 januari 1831.

Het verhaal speelt zich af in 1482 in Parijs. Het gaat over de man Quasimodo .  Hij heeft maar één oog  en een bochel en is doof. Hij wordt verstopt gehouden in de klokkentoren van de Notre Dame in Parijs om daar de klokken te luiden. Hij wordt in het boek verliefd op Esmeralda een mooie zigeunerin. Helaas is het een onbeantwoorde liefde. En loopt het voor beide personages niet goed af.

In het boek komen heel wat personages voor. In de Disney-film zijn veel geschrapt en een groot gedeelte van het verhaal is aangepast. Zo is er veel opgepoetst en is alles meer kindvriendelijk geworden. Het personage Claude Frollo voedt Quasimodo op.  In het oorspronkelijke verhaal is hij de aartsbisschop. In de Disneyfilm is hij een rechter.

De film is uitgekomen op 21 juni 1996. Hij is gemaakt door 2 regisseurs namelijk Kirk Wise en Gary Trousdale.

De muziek van de film is verzorgd door muzikant Alan Menken. De liedjes zijn geschreven door Stephen Schwartz. Stephen werkte al eerder aan de muziek van de bekende Pocahontas-film.

Thema’s van de film zijn: “Manipulatie, buitensluiting van culturen, buitensluiting van mensen met een fysieke beperking, dictatorschap, maar ook vergeving,  het verlangen om erkend te worden, liefde, vriendschap en aanvaarding.

We gaan samen de Vlaamse versie van de film doorlopen. De hoofdrol wordt ingesproken door Jan Schepens, die de liedjes prachtig zingt. We gaan verschillende nummers ervan tijdens deze aflevering beluisteren.

Veel luisterplezier!

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
De klokkenluider van de Notre Dame
Loading
/

Een reactie achterlaten