De terugkeer van de goden (deel 2)

Wie zijn die goden die in onze westerse maatschappij zijn teruggekeerd? Het zijn er vele, maar drie ervan zijn van bijzondere betekenis. Ze vertegenwoordigen de ‘duistere drie-eenheid’.

Radio Maria Podcast
De terugkeer van de goden (deel 2)
Loading
/

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Gerard Giebels

  Gaarne nog de drie demonen in letters, want ik heb het vlaams niet altijd goed verstaan.
  Overigens, akkoord met de analyse, maar algemeen zijn toch mensenoffers in de godsdiensten van midden Amerika en de weduwen verbranding in India och algemeen veroordeeld.

  1. Marleen Caers

   De drie demonen zijn Baäl, Ishtar en Moloch.

   Marleen

 2. Cindy

  Wat een verschrikkelijke waarheid…Laten we bidden voor de mensheid.

 3. Hiëronymus

  Een interessante kijk maar met één kritische bemerking: gaat het hier over een eigen mening, een persoonlijk inzicht of over iets wat theologisch/exegetisch, alsook psychologisch en sociologisch sterk onderbouwd is? En zo ja, op welk vlak ligt uw expertise mevrouw Caers? Op welke bronnen heeft u zich gebaseerd om tot deze vaststellingen te komen? Ik wil graag een onderscheid kunnen maken tussen een erg boeiende, goed gefundeerde synthese enerzijds en een op los zand gebouwde, en dus weinig kritische, propagandistische en fundamenteel-ideologisch klinkende boodschap anderzijds. Zou u zo vriendelijk willen zijn om uw studiegebied alsook een niet-exhaustieve bibliografie te vermelden?

 4. Bart

  Samen met de eerste aflevering uiterst interessant! Dank voor dit tweeluik!

Een reactie achterlaten