Wat is eigenlijk een Chrismaviering? Mgr. Luc van Looy legt het ons uit! Ook hebben we het over een bijzondere trap van Sint-Jozef

Vanavond om 19u30 kan u de Chrismaviering meevieren, uitgezonden vanuit de Sint-Quintinus kathedraal te Hasselt. De viering zal natuurlijk voorgegaan worden door Mgr. Patrick Hoogmartens.
Maar wat is dat eigenlijk een Chrismaviering? Waarom valt het telkens in de Goede Week? Waarom komen er altijd zoveel priesters naar deze viering? Wat is die olie eigenlijk? We stellen al onze vragen aan Mgr. Luc van Looy, bisschop emeritus van het bisdom Gent.

De maand maart is toegewijd aan de heilige Jozef. De woensdag ook! Daarom willen we graag samen stilstaan bij een bijzonder verhaal. Eigenlijk kunnen we het een mirakel noemen. De trap van de Loretto kapel in Santa Fe, New Mexico is om minstens twee redenen bekend: de enigszins mysterieuze identiteit van de bouwer en de fysica van de structuur. Het feit dat het bouwwerk op zijn poten kan staan zonder dat er een centrale steun aan vastzit, maakt het tot een soort wonder. Maar ook is die mysterieuze bouwer een mirakel… het zou de heilige Jozef zelf zijn geweest!

Ook voor deze woensdag in de Goede Week hebben we een Bijbelvers gekregen:

Weet: God rust op wie Hem vrezen, die van Hem de genade verbeiden.
– Ps 33, 18

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Wat is eigenlijk een Chrismaviering? Mgr. Luc van Looy legt het ons uit! Ook hebben we het over een bijzondere trap van Sint-Jozef
Loading
/

Een reactie achterlaten