Getuigenis van Dom Johannes, rustig achter het stuur dankzij de H. Ignatius en een gezin van 9 zalig verklaard op 10 september 2023

© Damiaan Dufaux

Vandaag krijgen we een indirecte tip van de H. Ignatius om rustig te blijven achter het stuur!

Ook luisteren we naar een getuigenis van Dom Johannes die op 2 september zijn eeuwige gelofte heeft afgelegd in de abdij Affligem. Hij vertelt ons meer over deze bijzonder dag!

We staan ook stil bij het bijzonder gezin dat op zondag 10 september in Polen is zalig verklaard. Na het Angelus van diezelfde zondag zei Paus Franciscus het volgende:

 

Vandaag werden in Markowa, Polen, de martelaren Józef en Wiktoria Ulma met hun zeven kinderen zalig verklaard: een heel gezin dat op 24 maart 1944 door de nazi’s werd uitgeroeid omdat ze onderdak hadden geboden aan enkele vervolgde Joden. Zij verzetten zich met evangelische liefde tegen de haat en het geweld die die tijd kenmerkten. Moge deze Poolse familie, die een lichtstraal vertegenwoordigt in de duisternis van de Tweede Wereldoorlog, voor ons allen een voorbeeld zijn om na te volgen in de ijver voor goedheid en dienstbaarheid aan mensen in nood. Een applaus voor deze familie van zegenaars!

En laten we in navolging van hen de oproep horen om de kracht van wapens te weerstaan aan die van naastenliefde, de retoriek van geweld aan de vasthoudendheid van gebed. Laten we dit vooral doen voor de vele landen die lijden onder oorlog; laten we op een speciale manier ons gebed voor het belegerde Oekraïne intensiveren. Daar zijn de vlaggen van Oekraïne, dat zo, zo veel lijdt!

– Paus Franciscus na het Angelus van zondag 10 september

U kan de aflevering van ‘De rots in de branding’ over het levensverhaal van dit gezin hier herbeluisteren!

Tot slot de Bijbelvers voor vandaag:

Kijk vol verwachting uit naar de dag van God en bespoedig zijn komst.

– 2 Pe 3, 12

 

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Getuigenis van Dom Johannes, rustig achter het stuur dankzij de H. Ignatius en een gezin van 9 zalig verklaard op 10 september 2023
Loading
/

Een reactie achterlaten