De mooie brief van Aloïsius Gonzaga aan zijn moeder voor zijn dood en wie was Thomas More?

Aloïsius, uit het adellijk geslacht van Castiglione, werd in 1568 bij Mantua in Lombardije geboren. Van zijn moeder ontving hij een godsdienstige opvoeding. Omdat hij zich aangetrokken voelde tot het religieuze leven, deed hij afstand van zijn adellijke rechten ten gunste van zijn broer en trad hij te Rome bij de jezuïeten in. Ten gevolge van een besmettelijke ziekte, opgelopen bij het verplegen van zieken, stierf hij in 1591.

Op zijn sterfbed schreef Aloïsius een brief aan zijn moeder, waarin hij haar verzekerde van zijn uiteindelijke bestemming. Het is een prachtige brief die ons eraan herinnert dat de dood verdrietig kan zijn, maar ook een bron van grote vreugde die eeuwig duurt. We lezen ze graag aan u voor.

 

Op 22 juni gedenkt de Kerk de HH. John Fisher en Thomas More.

John Fisher werd in 1469 geboren. Na zijn theologische studies te Cambridge werd hij priester gewijd. Als bisschop van Rochester leidde hij een verstorven leven en toonde zich een goede herder die zijn kudde dikwijls bezocht. Hij schreef verschillende werken tegen de dwalingen van zijn tijd.
Thomas More werd in 1477 geboren en deed zijn studies te Oxford. Uit zijn huwelijk werden drie dochters en een zoon geboren. Hij bekleedde de post van kanselier aan het koninklijk hof. Bekend zijn zijn geschriften die betrekking hebben op het staatsbestuur en op de verdediging van het katholieke geloof. Omdat zij zich tegen Hendrik VIII verzet hadden inzake de ontbinding van zijn huwelijk, werden beiden op last van de koning onthoofd: John Fisher op 22 juni 1535, Thomas More op 6 juli daaropvolgend. Tijdens zijn verblijf in de gevangenis werd John Fisher door paus Paulus III tot kardinaal verheven.

We lezen vandaag graag een brief voor waar het leven van Thomas More is beschreven!

De Bijbelvers voor deze dag is:

Heer, ik stel mijn vertrouwen op U.
– Ps 55, 24

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
De mooie brief van Aloïsius Gonzaga aan zijn moeder voor zijn dood en wie was Thomas More?
Loading
/

Een reactie achterlaten