Beklijvende getuigenis van Marie Bamutese en oproep tot gebed van Paus Franciscus

Vandaag luisteren we naar een fragment van de uitzending van ‘de Kerk leeft’ waar Marie Bamutese kwam getuigen. U kan gans de uitzending hier beluisteren.

Marie Bamutese getuigt over hoe ze als jong meisje met haar familie jaren op de vlucht was in de nasleep van de Rwanda genocide. Zij verloor veel familieleden maar overleefde de gruwel en wil vandaag een stem zijn voor alle andere slachtoffers. Ze getuigt hierbij ook over haar sterke geloof en hoe de Heer haar geleid heeft doorheen de verschrikkingen. Haar echtgenoot Peter Verlinden heeft het conflict op verschillende momenten van nabij meegemaakt als VRT-journalist en vult de getuigenis aan.

Ook staan we even stil bij de oproep van Paus Franciscus om te bidden. Hij zei het volgende na het Angelusgebed van zondag 16 juni 2024:

Beste broeders en zusters,

Gisteren is Michał Rapacz in Krakau zalig verklaard. Een priester en martelaar, een pastoor volgens het hart van Christus, en een trouwe en genereuze getuige van het Evangelie, hij heeft zowel de Nazi- als de Sovjetvervolging meegemaakt en heeft daarop gereageerd met de gave van zijn leven. Een applaus voor de nieuwe Zalige!

Er blijven pijnlijke berichten binnenkomen over botsingen en bloedbaden in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Ik doe een beroep op de nationale leiders en de internationale gemeenschap om al het mogelijke te doen om het geweld te stoppen en de levens van burgers te beschermen. Onder de slachtoffers zijn veel christenen die in odium fidei zijn gedood. Zij zijn martelaren. Hun offer is een zaadje dat ontkiemt en vrucht draagt en ons leert om moedig en consequent te getuigen van het evangelie.

Laten we niet ophouden te bidden voor vrede in Oekraïne, in het Heilige Land, in Soedan, in Myanmar en overal waar mensen lijden onder oorlog.

– Paus Franciscus

De Bijbelvers voor vandaag:

Velen van hen, die de toespraak hadden gehoord, kwamen tot geloof.
– Hnd 4, 4

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Beklijvende getuigenis van Marie Bamutese en oproep tot gebed van Paus Franciscus
Loading
/

Een reactie achterlaten