Bekende zanger Daddy Yankee wil voor Christus leven, Sint Ambrosius over het belang van vriendschap en over het feest van de Onbevlekte Ontvangenis van de heilige maagd Maria

Vandaag horen we hoe de bekende zanger Daddy Yankee -Ramón Luis Ayala Rodríguez – na zijn laatste concert getuigd over zijn geloof. Een mooie getuigenis!

Deze dag is voor mij de belangrijkste dag van mijn leven… vanavond erken ik en schaam ik me niet om de hele wereld te vertellen dat Christus in mij leeft en dat ik voor Hem zal leven. Dit is het einde van een hoofdstuk en het begin van een heel nieuw. (…) Vele jaren heb ik geprobeerd een gat in mijn leven te vullen dat niemand kon vullen. Ik probeerde een doel te vinden. Op vele momenten leek het alsof ik gelukkig was, maar ik voelde dat er iets ontbrak.

(…)

Aan iedereen die mij gevolgd heeft, volg Jezus Christus, Hij is de Weg, de Waarheid en het Leven!

– Daddy Yankee aan het einde van zijn laatste concert enkele dagen geleden.

Hij citeerde ook een passage uit het evangelie volgens de heilige apostel Mattheus:

Wat voor nut heeft het voor een mens heel de wereld te winnen, als dit ten koste gaat van eigen leven? Of wat zal een mens kunnen geven in ruil voor zijn leven?  Want de Mensenzoon zal komen in de heerlijkheid van zijn Vader, vergezeld van zijn engelen, en dan zal Hij ieder vergelden naar zijn daden.

– Mt 16, 26-27.

Morgen vieren we het feest van de Onbevlekte Ontvangenis van de heilige maagd Maria. Priester Pierre François vertelt ons meer over deze feestdag en laat ons weten dat er een mogelijkheid is om een Eucharistieviering mee te vieren in Leuven, morgen 8 december om 18u in het Amerikaans College te Leuven!

Vandaag is het dan ook het feest van de heilige Ambrosius. We ontdekken waarom het vandaag zijn feestdag is en niet op 4 april. Ook lezen we uit enkele van zijn geschriften waar hij het heeft over het belang van vriendschap!

Bewaar dus, mijn zonen, de vriendschap die jullie met je broeders zijn aangegaan, want niets ter wereld is mooier dan dat. Het is inderdaad een troost in dit leven om iemand te hebben voor wie je je hart kunt openen, met wie je vertrouwen kunt delen en aan wie je de geheimen van je hart kunt toevertrouwen. Het is een troost om een trouwe vriend aan je zijde te hebben, die zich met je verheugt in voorspoed, met je meeleeft in moeilijkheden, je bemoedigt in vervolging.

– H. Ambrosius – uit de brief  “Over de plichten van de geestelijkheid”

 

 

Ook hebben we een Bijbelvers getrokken voor vandaag:

Hij doet mij schuilen in de dagen van dreiging, beveiligt mij binnen zijn veilige tent.

– Ps 27, 5

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Bekende zanger Daddy Yankee wil voor Christus leven, Sint Ambrosius over het belang van vriendschap en over het feest van de Onbevlekte Ontvangenis van de heilige maagd Maria
Loading
/

Een reactie achterlaten