Over het leven van Jacques Fesch (deel 2)

Tijdens een roofoverval schiet de 24 jarige Jacques Fesch in volle paniek agent Jean-Baptiste Vergné dood en wordt veroordeeld tot de effectieve doodstraf in 1957. Maar gedurende de jaren in de gevangenis wordt hij een echte mystieker. In 1993 opende Kardinaal Lustiger het proces voor zaligverklaring.

In dit tweede deel bekijken we het assisenproces met de  hartstochtelijke debatten zowel in het gerechtsgebouw als in de pers en we maken kennis met Gérard Fesch, die pas 40 jaar later ontdekte wie zijn vader was. We starten met zijn geestelijk dagboek geschreven tijdens de twee  laatste maanden  voor zijn executie:

(…) Ik voel me moe. Ik vecht aandringend de gehele dag om God te vinden. Jezus geeft me dan vreugde. Maar als die vreugde verdwijnt voel ik me alleen in mijn ellende.

Radio Maria Podcast
Radio Maria Podcast
Over het leven van Jacques Fesch (deel 2)
Loading
/

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Kinschots Katy

    Al wie zijn verhaal en dagboek gehoord heeft kan niet anders dan geraakt zijn en ontroerd . Dank aan Radio Maria voor deze ervaring om nooit te vergeten en veel te bidden voor hem . Bewonderenswaardig. Om stil te worden. Dank jullie allen .Katy

Een reactie achterlaten